Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Cengiz Aytmatov paneli düzenlendi

Yalova'da düzenlenen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları ‘Cengiz Aytmatov’ il paneline, Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 02:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 02:58
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Cengiz Aytmatov paneli düzenlendi

Panel geçen yıl Mustafa Kutlu adına gerçekleştirilmişti. Bu yılki panelde ise Cengiz Aytmatov'un eserleri konu alındı. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Cengiz Aytmatov İl Paneli yoğun bir katılıma sahne oldu. Panelde, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında öğrenciler Cengiz Aytmatov'un eserlerinden seçtikleri bölümleri sunumlar eşliğinde anlattı.

Öğrenciler, Aytmatov'un eserlerinde işlediği temaları, yazarın yaşam öyküsünü ve eserlerinin edebiyat dünyasındaki önemini ele aldı. Sunumların ardından yapılan değerlendirmelerde Öğretim Görevlisi Dr. Yunus Şahin ve Öğretim Görevlisi Şeyma Bakkaloğlu, öğrencilerin Cengiz Aytmatov ve eserleri hakkında belirledikleri temalar hakkında görüş bildirerek öğrencileri tebrik etti.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları il paneli büyük ilgi gördü. Panele katılan öğrencilere ve panel değerlendirmesi yapan akademisyenlere katılım belgeleri verildi.

Türk dünyasının ünlü yazarlarından olan Cengiz Aytmatov, Türk kültür zenginliğini dünyaya tanıtmıştır. Aytmatov, 10 Haziran 2008 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.