Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da balıkçılar sezonu açmak için sabırsızlanıyor

1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlayacak av sezonu için hazırlıklarına tam gaz devam eden Yalovalı balıkçılar bu av sezonunda palamut ve hamsiyi bol beklediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 13:43
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova'da balıkçılar sezonu açmak için sabırsızlanıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Yalova balık fiyatları da, 1 Eylül tarihinden itibaren av sezonuna başlayacak olan balıkçılar son hazırlıklarını tamamlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllara göre oranla palamudun bol olmasını beklediklerini ifade eden balıkçı esnafı, “2024-2025 av sezonundan beklentimiz var. Başlıca palamut ve hamsi olsun bir bolluk olduğunu görebiliyoruz. Herhangi bir problemle karşılaşmazsak palamutun bol geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Vatandaşlar palamudu bu sene rahat bir şekilde yiyebilecekler” açıklamasında bulundu. Yalova da ilerleyen günlerde balık fiyatları ne olacak merakla bekleniyor.

“Balık ne kadar fazlaysa fiyat o kadar düşer”

Yaz mevsiminde de balığa vatandaşların uygun fiyatlarla kolayca ulaşabildiğine dikkat çeken balıkçı esnafı, “Yaz balıkçılığı ile ilgili konuşacak olursak yazın da sardalya, istavrit gibi bazı balık türleri anormal fiyatlarda satılmadı. Halkın ulaşabileceği kadar balıkçılık oldu fakat insanlar yazın balık yemeyi tercih etmedikleri için çok fazla bir yönelim olmadı. Kış geldiğinde sular soğuyacak sular soğuğunca da balık çeşidi o kadar artacak. Ne kadar balık çeşitleri olursa fiyatlar da o kadar düşer. Özellikle büyük balıkçı tekneleri soğuk suda bol bol avlandıkları zaman fiyatlar aşağı düşüyor. Böylece herhangi bir balığın kilosunun fiyatı da gözle görülür bir şekilde inecek” diye konuştu.

“Bolluk bekliyoruz”

Yeni balık sezonu hakkında görüşlerini aktaran balıkçılar, “Balık tüketicilerinin yakından takip ettiği balık halimizde, av yasağının başlaması ile birlikte balık çeşitliliğinin geçtiğimiz aylardan bu zamana kadar büyük ölçüde azalması hepimizi fazlasıyla etkiledi. Balık miktarı azalınca bu sefer fiyatlar da artmış oldu. Özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra beyaz et tüketimi de azalınca tezgahlarımızdaki satışlar neredeyse durma noktasına gelmişti. İnşallah Eylül ayına gireceğiz ve önümüzdeki ayda av yasağının sona ermesiyle bolluk bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

“Çok heyecanlıyız”

Av yasağının bütün yaz boyunca devam ettiği için işlerin hali hazırda durgun olduğunu yineleyen balıkçı esnafı, “Özellikle yaz aylarında beyaz et tüketimi de görülmediği için tezgahlarımızda hareketlilik göremedik. Eylül ayında av yasağının kalkması ve okulların açılması ile birlikte daha çok müşteri bekliyoruz. 1 Eylül itibarıyla balık çeşitliliğinin artmasıyla işlerimizin açılacağını umuyoruz, bunun için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Yalova Balık Hali’nde bu haftanın fiyatları

  • Hamsi 200-250 TL
  • İstavrit 200-250 TL
  • Sardalya 150-200 TL
  • Palamut (tane) 150 TL
  • Mezgit 200 TL
  • Tekir 200-250 TL
  • Levrek- Çupra 300 TL
  • Alabalık 200 TL
  • Karadeniz somonu 200 TL
  • Norveç somonu 550 TL

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.