Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık fiyatlarında değişiklik var mı? Yalova’da hamsinin fiyatı düştü mü? Tezgahlarda balık çeşitliliği devam ediyor mu? Balık fiyatları ne durumda? Tezgahlarda fiyatı en uygun hangi balıklar var?

Yalova’da balık fiyatlarının yüksekliğini koruması bu hafta da dikkat çekti. Yalova Merkez’de bulunan Balık Hali’ndeki balıkçılar, istavritin hamsiye göre daha uygun olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 04:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 04:19
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık fiyatlarında değişiklik var mı? Yalova’da hamsinin fiyatı düştü mü? Tezgahlarda balık çeşitliliği devam ediyor mu? Balık fiyatları ne durumda? Tezgahlarda fiyatı en uygun hangi balıklar var?

Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’ndeki tezgahlarda balık fiyatlarındaki dikkat çekici artış sürüyor. Yalova Balık Hali’nde bulunan balıkçı esnafı, güncel balık fiyatları hakkında bilgi verirken vatandaşlara doğru ve hesaplı balık tercihi için birtakım tavsiyelerde bulunmaya devam etti.

Yalova Balık Hali’nde tezgahı bulunan bir balıkçı esnafı balık fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sular son zamanlarda havaların etkisiyle birlikte soğudu bu nedenle balıkların bir kısmı gecikmeli olarak geldi. Son haftalarda hamsinin kilosu 150 TL’den satılırken şimdi ise kilo fiyatı tekrar 180 TL’ye çıktı. Hamsiler tezgahlarımızda daha bol olduğunda fiyatı da ona göre düşüyor. Suların sıcaklığına ve soğukluğuna göre tutulan balıkların tezgahlardaki fiyatı değişebiliyor. Hamsi geçen haftalarda biraz daha fazla tutulduğu için fiyatında az da olsa bir düşüş görülmüştü şimdi ise kilosu yine 180 TL oldu. Balığı ne kadar çok tutarsak fiyatlar da o kadar düşer. Bizlerin de iş yapabilmesi için balık ne kadar çok tutulursa o kadar çok karımıza oluyor” dedi.

Tezgahında satış yapan balıkçı esnafı vatandaşlara balık tercihleri için şu tavsiyelerde bulundu, “Şu anda tezgahlarımızda fiyatı olarak en uygun istavrit ve sardalya var. Hamsi, istavrit ve mezgit bu mevsimde fırında ya da ızgarada çok lezzetli olurlar. Vatandaşımız daha çok balık tüketsin isteriz tabi onlar da bütçelerine göre hareket etmek zorunda kalıyorlar. Balık fiyatları et fiyatlarına göre en azından daha uygun. Ayrıca buradaki balıklarımızın hepsi tazedir. O bakımdan Yalovalıları tezgahlarımıza bekliyoruz, aralarında kilosuna uygun balık türlerimiz mutlaka bulunuyor.”

Yalova Balık Hali’nde balıkların kilo fiyatı şu şekilde; hamsi 180 TL, tekir 150 TL, istavrit 80 TL, sardalya 70 TL, çupra-levrek 250 TL, somon 200 TL, mezgit 130 TL, alabalık 180 TL, iri turna mezgit 300 TL.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.