Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Arı sokmalarına dikkat çekildi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü bilgi paylaşımlarına hız kesmeden devam ediyor, bu kapsamda son olarak Yalovalılar arı sokmalarına karşı uyarıldı ve ilkyardımın nasıl olması gerektiği konusunda bilinçlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 02:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 02:48
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da Arı sokmalarına dikkat çekildi

Yalova genelinde gerçekleştirdiği bilgilendirme çalışmaları sayesinde çok sayıda vatandaşın çeşitli hastalıklara karşı farkındalık kazanmasını sağlayan Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, bilgilendirme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bazen saha da bazen de çeşitli platformlar üzerinden vatandaşlara bilgi aktaran Yalova İl Sağlık Müdürlüğü bu kapsamda son olarak, havaların ısınmasıyla birlikte yaygınlaşan arı sokmalarına dikkat çekti.

İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada ilk olarak, arı sokmalarında ilkyardım uygulamalarının nasıl olması gerektiğini vurguladı ve ‘’Yaralı bölge yıkanır, derinin üzerinden görülüyorsa arının iğnesi çıkarılır, soğuk uygulama yapılır, eğer ağızdan sokmuşsa ve solunumu güçleştiriyorsa buz emmesi sağlanır, ağız içi sokmalarında ve alerji hikayesi olanlarda tıbbi yardım istenir’’ ifadelerine yer verildi.

BELİRTİLER NELERDİR?

Arı sokması durumunda, ilkyardım konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, devamında ise belirtilerden bahsederek, ‘’Belirtiler kısa sürer. Acı, şişme, kızarıklık gibi lokal belirtiler olur. Arı birkaç yerden soktuysa, nefes borusuna yakın bir yerden soktuysa ya da kişi alerjik bünyeli ise tehlikeli olabilir’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.