Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ADEM kursiyerleri ilkyardım eğitimi aldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine ilk yardım bilgilendirme eğitimi verdi. Eğitimde, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler ve ilk yardım teknikleri anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 06:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 06:13
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da ADEM kursiyerleri ilkyardım eğitimi aldı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü Aile Destek Merkezi (ADEM) projesi kapsamında, kursiyerlere ilk yardım bilgilendirme eğitimi düzenledi. Eğitim, Sağlık İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Eğitimde, ilk yardımın tanımı, ilk yardımcının görev ve sorumlulukları, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık, donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım ve hasta, yaralı taşıma teknikleri gibi konular işlendi.

Eğitimde, kursiyerlere teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da ilk yardım becerileri kazandırıldı. Kursiyerler, mankenler üzerinde temel yaşam desteği, kanama durdurma, yara bakımı, sargı ve pansuman yapma, kırık ve çıkık sabitleme, bilinçsiz hasta, yaralı pozisyonu verme ve hasta, yaralı taşıma gibi uygulamaları yaptılar.

Kursiyerler, “İlk yardım eğitimi çok faydalı oldu. Acil durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini öğrendik. Uygulamalı olarak da ilk yardım tekniklerini denedik. Bu eğitimi veren İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve ADEM’e çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, ilkyardım bilincinin yaygınlaştırılması ve toplumun ilk yardım becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu. Müdürlük, ilk yardım eğitimlerinin, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk yardım eğitim merkezlerinden alınması gerektiğini ve ilk yardım eğitimlerinin, iş yerleri, okullar, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü gruplara yönelik olarak verilebileceğini bildirdi. Müdürlük, ilk yardım eğitimi almak isteyenlerin, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini de belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.