Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 83 yaşındaki Fuat Amca, Türkçe öğrendi

Irak’tan Türkiye’ye gelen 83 yaşındaki Fuat Amca, Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursunu başarıyla tamamladı. Yaşlı adam Türkiye’yi sevdiğini ve burada yaşamak istediğini söyleyerek, Türkçe’yi en iyi şekilde öğrenmek için kursa katıldığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 14:28
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da 83 yaşındaki Fuat Amca, Türkçe öğrendi

Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi, okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik kurslar düzenliyor. Bu kurslardan birine Irak’tan Türkiye’ye gelen 83 yaşındaki Fuat Amca da katıldı. Kurs boyunca bir ders bile kaçırmadan azimle çalıştı ve kısa sürede Türkçe yazıp okumaya başlayan Fuat Amca, diğer kursiyerlerle birlikte belge takdim törenine de katıldı. Burada okuma ve yazma belgesini Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır Kahraman’dan alan yaşlı adam, herkese ilham kaynağı olmayı başardı. Türkiye’yi sevdiğini ve artık burada yaşayacağını söyleyen Fuat Amca, Türkçe’yi en iyi şekilde öğrenmek için kursa katıldığını ifade etti.

Fuat Amcanın kısa sürede Türkçe öğrenmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahadır, herkese okumanın yaşı olmadığını gösterdiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.