Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 5 metreyi aşan mısır görenleri hayrete düşürdü!

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde meyve sebze yetiştiriciliği ile uğraşan bir vatandaşın bahçesine ektiği mısır tohumları yalnızca 55 gün içinde 5 metreyi aşarak görenleri şaşkına çevirdi. Apartmanın 2. katına kadar ulaşan mısır bitkisinin bu kadar hızlı büyümesinin sebebi merak uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 12:07
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova’da 5 metreyi aşan mısır görenleri hayrete düşürdü!

Çiftlikköy, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ikamet eden Seyfullah Arslantaş’ın yaşadığı apartmanın bahçesinde ektiği mısır tohumları olağandışı bir büyüme hızıyla yaklaşık 5 metre uzunluğa ulaştı.

Normal şartlarda mısır bitkisinin gelişim evrelerinde 130-140 gün arasında ulaştığı koçan püskülü çıkarma evresi Arslantaş’ın mısırlarında 55 gün gibi kısa bir sürede gerçekleşmiş.

Bakım sürecinde herhangi bir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadığını belirten Arslantaş, Karadeniz ata tohumu kullandığını ve yalnızca hayvansal gübre ile bakım yaptığını dile getirdi.

Apartmanın 2. katına kadar ulaşan mısır bitkisi bu kadar kısa süre içerisinde yaklaşık 5 metre uzunluğa ulaşan türünün nadir örneklerden biri olarak gören herkesi hayrete düşürüyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.