Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 31 yıllık nikah memuru son nikahını kızına kıydı

Taşköprü Belediyesi Nikah Memuru Azim Hüseyin Tanrıkulu kızının nikahını kıydı. Taşköprü Belediyesi’nde son nikahını kızına kıyan Tanrıkulu, evlilik cüzdanını ‘Gelin hanım’ diye hitap ettiği kızı Ayfer’e verdikten sonra cübbesini çıkartıp ‘Kızım’ diyerek sarıldı. O anda duygu dolu anlar yaşandı

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 14:04
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova’da 31 yıllık nikah memuru son nikahını kızına kıydı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü Belediyesi’nde görev yapan nikah memuru, gerçekleştirdiği son nikahta duygusal anlar yaşadı. 31 yıldır nikah memuru olarak görevini gerçekleştiren Azim Hüseyin Tanrıkulu, son nikahını Furkan Sarıkaya ile dünyaevine giren kızı Ayfer Tanrıkulu Sarıkaya’ya kıydı. Evlilik cüzdanını kızına teslim eden Tanrıkulu, ‘Gelin hanım’ diye hitap ettiği kızına verdikten sonra cübbesini çıkartıp ‘Kızım’ diyerek sarıldı.

Nikah esnasında duygu dolu anlar yaşayan Tanrıkulu, “Bu zamana kadar 5 bine yakın nikah kıydım. Bunların arasında boşananların sayısı 7'yi geçmez. Bazı sorumluluklarımız var. Törende, kalıplaşmış sözlerin dışına çıkamayız. Mesela çifte 'Gelin hanım', 'Damat bey' diye hitap etmek zorundayız. Cübbemizi çıkartınca normale döneriz. Ayfer'in mutlu günü, benim için çok önemli ve özeldi. Resmiyet içinde nikahı kıydıktan sonra cübbemi çıkartıp, kendisine 'Kızım' diyerek sarıldım. Duygulanmaması için gözüne bakmamaya çalıştım ama yine ağladı. Ellerimi öptüler. Birlikte günün anısına fotoğraflar çektirdik. Bu tören, benim 31 yıllık nikah memurluğumun jübilesi oldu. Artık belediyede başka birimde görev yapacağım” dedi.

Nikah sona erdiğinde gözyaşlarını tutamayan Ayfer Tanrıkulu Sarıkaya da, “Nikahımı babam kıydığı için çok mutluyum. Duygu dolu anlar yaşadık. Benim için 'evet' demek çok zordu. 'Evet' derken hiç bu kadar zorlanmamıştım hayatımda" dedi.

M. Tunç Tanrıverdi

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.