Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 19 Mayıs Bayram coşkusuna eşlik etmek için Rottenburg’dan geldiler

Yalova’nın Almanya’daki kardeş şehri Rottenburg’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu yaşamak için gelen misafir grup, Doğa ve Bisiklet Dostları Grubu tarafından ağırlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 00:47
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da 19 Mayıs Bayram coşkusuna eşlik etmek için Rottenburg’dan geldiler

Almanya'nın Rottenburg şehrinden Yalova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusuna eşlik etmek için gelen 10 kişilik misafir grubu, Doğa ve Bisiklet Dostları Grubu tarafından konuk edildi. Misafirler, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün hazırladığı bisiklet turuna katılarak marşlar eşliğinde şehir turu attılar.

Deprem anıtında tamamlanan bisiklet turunun ardından Alman grup, Doğa ve Bisiklet Dostları Grubu üyelerinin hazırladığı ev yapımı ikramlar eşliğinde Balıkçılar Çay Bahçesinde çay içip sohbet etme imkânı buldular. Rottenburg, Yalova Kardeş Şehir Derneği ile 2015 yılında imzalanan sözleşme kapsamında gerçekleşen bu ziyarette Yalova’da bayram coşkusuna eşlik eden Alman misafirler Yalova’ya hayran kaldılar. Misafirler, Türklerin misafirperverliğinden ve milli bayram kutlamalarından çok etkilendiklerini de ifade ettiler.

Doğa ve Bisiklet Dostları ekibi, kardeş şehir Rotenburg'dan gelen misafirleri ağırlamaktan ve güzel izlenimlerle yolcu etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Bu tür ziyaretlerin kardeş şehir ilişkilerini güçlendirmeye ve iki şehir arasındaki kültürel bağları geliştirmeye katkıda bulunduğunu dile getirdiler.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.