Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlaması

1 Eylül Dünya Barış Günü, Yalova'da düzenlenen bir basın açıklamasıyla kutlandı. Yalova Gazipaşa Caddesi Suwon Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe DİSK, KESK, DEM, EMEP, TİP ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 14:45
Kaynak: YALOVA HAYAT
Yalova’da 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlaması

Mini Anfi’de toplanan DİSK, KESK, DEM, EMEP, TİP ve bazı STK’ların temsilcileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında, Filistin başta olmak üzere dünya genelinde yaşanan bölgesel yıkımlara dikkat çekildi. Açıklamada, “Türkiye’de yaşayan bizler, sadece bölgemizde değil, ülkemizde de çatışmaların yarattığı acıların en yakın tanıklarıyız. Barışa ve kardeşliğe olan inancımıza ve ihtiyacımıza rağmen, her geçen gün daha fazla şiddetin parçası haline getiriliyoruz. Siyasi çatışmalar, toplumsal çatışmaları derinleştiriyor" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, açıklamada adalet, eşitlik, kardeşlik, laiklik, paylaşım, yardımlaşma ve dayanışma gibi evrensel değerlerin vurgusu yapılarak, "İnsanca bir yaşamın kalıcı hale getirildiği bir dünya ve ülke kuruncaya kadar barış mücadelesinden bir an olsun vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Katılımcılar, barışın kalıcı bir şekilde tesis edilmesi için mücadelenin devam edeceğini belirterek, dünya genelinde ve Türkiye'de barışın sağlanması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çektiler.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.