Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bonsai Müzesi 2 ayda 2 bin ziyaretçi çekti

Yalova'da geçtiğimiz mart ayında açılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise en büyük Bonsai Müzesini 2 ayda 2 bin kişi ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 14:18
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Bonsai Müzesi 2 ayda 2 bin ziyaretçi çekti

Yalova Bonsai Müzesi, açıldığı günden beri ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir illerinden gruplar müzeyi ziyaret ediyor. Yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Bonsai Müzesi öğrencileri de ağırlamaya devam ediyor. Bonsai Müzesinin kurulduğu günden beri büyük bir ilgi ile karşılanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, "Bugüne kadar 2 bin kişi müzemizi ziyaret etti. Bu rakam henüz başlangıç için çok iyi bir rakam. Her hafta sonu en az bir iki okulumuzun öğrencilerini görebilirsiniz. Atölye çalışmaları da yapılıyor. Müzemize ilgi yüksek. Yalova Bonsai Müzesi, kentimizde öngördüğümüz gibi turizmde bir cazibe merkezi oldu” dedi.

Soygüzel, Yalova Bonsai Müzesini Tropikal Kelebek Bahçesi gibi bir markaya dönüştürmeyi amaçladıklarını da ifade etti. Geçtiğimiz ay TRT'den Turgay Başyayla ile Lezzet Durağı programına konuk olduklarını ve programda Bonsai Müzesinde de çekim yapıldığını belirten Soygüzel, programdan sonra da müzeye yoğun ilgi olduğunu söyledi. Soygüzel, Turgay Başyayla'nın Bodrum'da da böyle bir müze oluşturmak istediğini de ekledi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.