Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Barosu ve Subaşı Belediyesi arasında adli yardım protokolü imzalandı

Yalova Barosu’nun geliştirdiği Adli Yardım Projesi'nin protokolü Subaşı Belediyesi'nde imzalandı.Subaşı Belediyesi ve Yalova Barosu arasında protokolü imzalanan proje, dezavantajlı ve kırılgan kesimlerin hak arama hürriyetini kullanabilmesine imkan sağlamayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 00:00
Kaynak: Hilal Baldemir
Yalova Barosu ve Subaşı Belediyesi arasında adli yardım protokolü imzalandı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında, Yalova Barosu tarafından hazırlanan Adli Yardım Projesi'nin Protokolü, Subaşı Belediyesi ile Yalova Barosu tarafından imzalandı. Protokolü, Yalova Baro Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş ve Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay imzaladı.
Protokolün imza töreninde konuşan Yalova Baro Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş, projenin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çavuş, “Kent nüfusumuzun önemli bir kısmını oluşturan dezavantajlı ya da kırılgan kesimler şeklinde tarif ettiğimiz vatandaşlarımızın, özellikle ekonomik güçlükler nedeniyle korunmaya muhtaç olduğu, bu anlamda özellikle belediyeler olmak üzere ilgili kamu ya da özel kuruluşların sosyal çalışmaları kapsamında ve sosyal belediyecilik anlayışı ile bu vatandaşlarımızın en temel hakkı olan hak arama hürriyetini kullanabilmesine imkân sağlanabileceği değerlendirilmektedir. Bu proje ile, kırılgan ve dezavantajlı vatandaşların hak arama hürriyetini kullanabilmelerine imkan sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.
Yalova Barosu tarafından hazırlanan projeyi ilk imzalayan resmi kurum olmanın gururunu yaşadığını vurgulayan Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ise, “İlimizde ‘Baro Ve Subaşı Belediyesi İş Birliği İle Adli Yardim Projesi’ olarak isimlendirilecek Belediyemizin de destekleri ile Baromuz aracılığıyla verilen adli yardım hizmeti yaygınlaştırılarak daha fazla vatandaşımızın, ailenin, çocuğun, yoksulun dava açabilmesi, hak araması bu vesile ile adalete erişimi sağlanmış olacaktır. Hayata geçirilen bu çalışmayla, kırılgan ve dezavantajlı bireylerin hak arama hürriyetini kullanabilmelerine imkan sağlamayı amaçlamaktayız.” diye konuştu.
Canbay, Yalova Baro Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş ve Yönetim Kurulu üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.