Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Barosu’ndan 100. Yıl Balosu

Yalova Barosu, Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100. Yaşı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Altan Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Balosu düzenleyerek bir araya geldi. Baro Başkanı Elif Turnacı Çavuş, yapmış olduğu açılış konuşmasında hukuk ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma yemini ettiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Barosu’ndan 100. Yıl Balosu

Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 100. Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri dolayısıyla Yalova Barosu tarafından Altan Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet Balosu düzenlenerek bir araya gelindi. Baroya bağlı olan avukatların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen balonun açılış konuşmasını yapan isim ise, Yalova'nın ilk ve tek Kadın Baro Başkanı olan Yalova Barosu Başkanı Elif Turnacı Çavuş oldu.

Hukuk ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma yemini etmiş olan Elif Turnacı Çavuş konuşmasında, "Bizler; 100 yıl önce bugün, kıvılcımdan volkan yaratan, Yoktan var edilen bir vatanı, bilim ve medeniyetin ışığıyla aydınlatarak, yurttaş olmamızı sağlayan aziz kahramanların evlatlarıyız. 'Umutsuzluğa düştüğümüz her an umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır' diyerek, 100 yıl sonra dahi yolumuzu aydınlatan Atamızın, bu vatanı emanet ettiği çocuklarıyız.

Özgür ve hür olarak aldığımız her nefeste; anası cepheye mermi taşırken kundağında titreyen bebeğe hakkını borçlu olduğunu bilen, bilmesi gerekenleriz." ifadelerine yer verdi.
Konuşmanın ardından yenilen yemek ve sonrasında müzikler eşliğinde gerçekleşen kutlama ile baro mensubu avukatlar 100. Yılı coşkuyla kutladılar.

Haber/Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.