Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Balık Pazarında tezgahlar ne durumda? Av yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçılar telaşlı

Yalova Balık Halinde yaz mevsimi boyunca devam eden durgunluk, esnafı zorlamaya devam ediyor. Balık Halinde bu hafta fiyatlar ne durumda? Tezgahlarda hangi balıklar yer aldı?

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 15:57
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Balık Pazarında tezgahlar ne durumda? Av yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçılar telaşlı

Hayat pahalılığı, gıdada görülen enflasyon ve devam eden av yasağı karşısında, balık fiyatlarındaki artış sürüyor. Yetkililer tarafından insan sağlığı için faydalı et türü olarak görülen balık, hem vatandaşın bütçesini hem de esnafı zorlamaya devam ediyor. Yalova’da balık tüketicilerinin yakından ilgilendiği Gökmen Sokak’taki Balık Hali’nde, av yasağının devam etmesiyle birlikte balık çeşitliliğinin büyük ölçüde azaldığı dikkat çekti. 15 Nisan 2024 tarihinden bu yana devam eden Endüstriyel Balık Avı Yasağı nedeniyle balık çeşitliliği görülmüyor.

“Satışlar durma noktasına geldi”

Yalova’da balık tüketicilerinin yakından takip ettiği Gökmen Sokak’taki Balık Hali’nde, av yasağıyla beraber artan balık çeşitliliğinin geçtiğimiz aylardan bu zamana kadar büyük ölçüde azalması gözlerden kaçmadı. Balık miktarının azalması fiyatların da artmasına neden oluyor. Kurban Bayramı’ndan itibaren beyaz et tüketiminin azalmasıyla balık tezgahlarındaki satışların neredeyse durma noktasına geldiğini ifade eden balıkçı esnafı, Eylül ayında av yasağının sona ermesiyle daha çok müşteri beklediklerini ifade etti.

“Eylül ayından umutluyuz”

Yaz aylarında beyaz et tüketimi pek görülmediği için hali hazırda durgun olan işlerinde hiçbir hareket olmadığını aktaran balıkçı esnafı, Eylül ayında av yasağının kalkması ve okulların açılmasıyla birlikte daha çok müşteri beklediklerini belirtti. Özellikle av yasağının kalkmasıyla balık çeşitliliğinin artmasını beklediklerini ifade eden esnaflar, Eylül ayından umutlu olduklarını vurguladılar.

Yalova Balık Hali’nde bu haftanın fiyatları

Sardalya 120-150 TL

Hamsi 150-200 TL

İstavrit 150-200 TL

Tekir (orta boy) 200 TL

Olta Mezgit 200 TL

Çupra 300 TL

Levrek 300 TL

Norveç Somon 550 TL

Alabalık 200 TL

Turna Mezgit 300 TL

M. Tunç Tanrıverdi

 

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.