Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bal-Göç, TRT Türk’ün “Kalbimdeki Türkiye” programının konuğu oldu

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, TRT Türk kanalında Recep Demirkaynak’ın sunumuyla yayınlanan “Kalbimdeki Türkiye” programının konuğu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 13:24
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Bal-Göç, TRT Türk’ün “Kalbimdeki Türkiye” programının konuğu oldu

TRT Türk kanalında yayınlanan, Recep Demirkaynak’ın şehir şehir gezerek Türkiye’nin kültürel mirasını seyirciyle buluşturduğu “Kalbimdeki Türkiye” programının çekimleri, Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinde yapıldı. 

Çekimler Balkan Evinde yapıldı

Dernek üyeleri 28 Mayıs 2024 tarihinde saat 22.30’da TRT Türk ekranlarında yayınlanacak olan programın çekim ekibini Balkan Kültür Evinde yöresel kıyafetlerle karşıladı. Programın konuğu olan Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Özgür, Balkan Evi Dr. Ahmet Doğan Kültür Merkezinde sergilenen geleneksel Balkan kıyafetleri, yemekleri, oyunları ve türkülerini anlatarak, Balkan göçmenlerinin tüm kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmak için düzenledikleri etkinlikler ve projeler hakkında bilgi verdi. 

Yöresel yemeklerin tadına baktılar

Daha sonra Balkan Evindeki Geçmişinle Geleceğini Aydınlat sergisini gezen Sunucu Recep Demirkaynak ve ekibi, Balkan göçmenlerinin yöresel ekmeği olan Dızmana’nın tadına baktı. Sergi çekimlerinin tamamlanmasının ardından program için hazırlanan yöresel yemeklerin, halk oyunlarının ve türkülerin tanıtımını yapmak üzere çekimlerine devam ettiler. 
Çekimlerde derneğin kadın kolları üyeleri geleneksel Balkan türküleri eşliğinde yöresel oyunları sergiledi. Programın sonunda sunucu Recep Demirkaynak’a bilgi veren Dernek Başkanı Lütfi Özgür, Yalova Bal-Göç Derneğinin, Balkan ülkeleri ile işbirliği içerisinde olduğunu belirtti. Balkan ülkelerinde yaşayan Türklerle çok yakın bağları olduklarını belirten Başkan Özgür, Türklerin Bulgaristan’daki hakları için mücadele eden dış Türkler statüsüne sahip bir dernek olduklarının altını çizdi.

Program 28 Mayıs 2024 Salı günü yayında

Kalbimdeki Türkiye Programı Sunucusu Recep Demirkaynak ve ekibi başta olmak üzere tüm TRT Türk ailesine; kendilerine kültürlerini tanıtma fırsatı verdikleri için teşekkür eden Başkan Özgür, herkesi 28 Mayıs 2024 Salı günü saat 22.30’da TRT Türk ekranlarında yayınlanacak Kalbimdeki Türkiye Programını izlemeye davet etti.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.