Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bal-Göç Derneği, Bulgarca Kursu açtı

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, dernek üyelerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Bulgarca dil eğitimi vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2024 03:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2024 03:22
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Bal-Göç Derneği, Bulgarca Kursu açtı

Üyelerini gerek sosyal aktivitelerle bir araya getiren gerekse Bulgaristan’daki Türklerin haklarını savunma noktasında Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisiyle birlikte çeşitli girişimlerde bulunan Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, yeni bir girişimde bulundu.

Dernek üyelerinin yoğun talebi üzerine Balkan Evi’nde, özellikle çifte vatandaşlık statüsüne sahip üyelerin kendilerini Bulgaristan'da daha iyi ifade edebilmeleri için Bulgarca dil eğitimi verilmeye başlandı. İlk ayı tamamlanmak üzere olan kurslara sınırlı kontenjan nedeniyle 52 kişi katılıyor. Haftada 2 gün ders verilen kurslara her yaştan üye online olarak katılabiliyor. 3 ay boyunca Bulgarca eğitimi alan dernek üyeleri, kurs tamamlandığında temel seviyede Bulgarca öğrenmiş olacak. Yalova Bal-Göç Derneği, üyelerin yoğun ilgisi üzerine önümüzdeki dönem de kursu devam ettirmeyi hedefliyor.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.