Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin: “Güçlü yarınlar için güçlü kızlar yetiştirmeliyiz”

Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, güçlü bir toplum oluşturmak için güçlü kızlar yetiştirmek gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 00:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 00:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin: “Güçlü yarınlar için güçlü kızlar yetiştirmeliyiz”

Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve onların haklarını savunmak için 2012 yılından beri 11 Ekim tarihinde kutlanıyor. Bu özel günde, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin bir mesaj yayınlayarak kız çocuklarının önemine vurgu yaptı.
Laçin, mesajında kız çocuklarının eğitime katılamama, kadına yönelik şiddet ve küçük yaşta ve zorla evlendirilme gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirtti. Laçin, “Unutmayalım ki bir toplumun yetiştirilmesinde ve geleceğinde en önemli unsur yarının eşi, anneleri olacak olan bugünün kız çocuklarıdır. Güçlü yarınlar için güçlü kızlar yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.
Kız çocuklarının spordan sanata, bilimden teknolojiye her alanda büyük başarılar gösterdiğini de ifade eden Laçin, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da kız çocuklarımızın ihmal ve istismarının önlenmesi, küçük yaşta ve zorla evlendirilmelerinin önlenmesi, kadına karşı her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi, eğitim fırsatlarından en iyi şekilde yararlanmalarını hedeflemekte, sosyal, ekonomik, siyasal anlamda kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü kız çocukları yetiştirmek amacıyla hizmetlerini planlamak ve sürdürmektedir. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı seviyor ve önemsiyoruz” diye konuştu.
Laçin, mesajının sonunda bir kız babası olarak tüm kız çocuklarının Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.