Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Becan ‘’Huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum’’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Ahilik Haftası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendireceğine dikkat çekti ve ‘’Huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 13:29
Kaynak: Murat Can Aytemur
Vekil Becan ‘’Huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum’’

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Ahilik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, bu haftanın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendireceğini vurguladı. Becan, "Huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum" ifadeleriyle, toplumda dayanışma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti. Ahilik kültürünün, sosyal dayanışmayı artırmada önemli bir rol oynadığına inandığını belirten Vekil Becan sözlerinde, ‘’Ahilik, tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatlanması değil aynı zamanda dostluğun, ahlaki değerlerin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir.

Ahi Evran-ı Veli’nin öncülüğünde ortaya çıkan bu anlayış, iş ahlakı, adalet ve toplumsal dayanışma ilkelerini benimsemiştir. Bu anlayış sadece esnaf ve zanaatkarları değil, toplumun her bireyini etkileyen, ahlaklı ve adil bir yaşam tarzına teşvik eden bir anlayıştır. Ahilik Haftası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendireceğine inanıyorum ve Başta Ahi Evran-ı Veli’yi ve tüm ahileri rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımıza, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Vekil Becan tarafından yapılan bu açıklama, toplumda dayanışma ruhunu ve Ahilik kültürünün önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.