Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valla Kanyonu Seyir Terası Nerede – Nasıl Gidilir – Ziyaret Saatleri – Giriş Ücreti

Türkiye’nin en önemli doğa turizmi konumlarından biri olan Valla Kanyonu, oluşumu ve özellikleri itibariyle dünyada da son derece büyük bir öneme sahiptir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi bu seyir terasına akın etmektedir. Türkiye için önemli bir yere sahip olan bu kanyon nerede, nasıl gidilir, ziyaret saati nedir ve giriş ücreti nedir gibi sorular haberimizin detayında…

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Valla Kanyonu Seyir Terası Nerede – Nasıl Gidilir – Ziyaret Saatleri – Giriş Ücreti

Ülkemizde bulunan kanyonlar arasında en merak edilenlerden biri olan özellikle seyir terası sayesinde binlerce ziyaretçi çeken Valla Kanyonu’nun nerede olduğu oldukça merak ediliyor. Bu kanyon Kastamonu ili Pınarbaşı İlçesi Muratbaşı Köyü’nde bulunmaktadır. Üstelik oldukça ilginç bir keşfedilme hikayesi vardır.

İstanbul Teknik Üniversitesinde okuyan 4 öğrenci 1994 yılında Kastamonu’ya gezmek için geldiklerinde, burada kaybolup, on dört gün sonra Kastamonu’nun başka bir şirin ilçesi olan Cide ilçesinden çıkmaları sonucu Valla Kanyonu keşfedilmiştir.

Bu keşif sonrası medyada oldukça yankı uyandıran Valla Kanyonu dünya sıralamasında ilk dörde girmiştir. Türkiye’de ise keşfedilen en büyük kanyon unvanına sahip olmuştur.

Doğaseverlerin oldukça ilgi gösterdiği bu kanyon kısa zamanda büyük ilgi görmüş ve ziyaret yeri haline gelmiştir. Yalnız oldukça zorlu parkurlardan oluşan kanyonun teçhizatsız geçilmesi mümkün değildir.

Farklı kaynaklardan elde edilen bilgilere ve bazı rivayetlere göre Çamkışla, önceki adı Erkemle olan bu bölgede Romalılar ve Bizanslılar döneminde oldukça kalabalık bir topluluk yaşarmış. Roma ve Bizans döneminde de bu bölgenin yerleşim yeri olduğu edinilen bilgiler arasında.

Doğanın bizlere sunduğu eşsiz bir güzellik olan Valla Kanyonu, Devrekani Çayı’nın Küre Dağları’nı aşındırması sonucunda meydana gelen bir oluşumdur. Oldukça yüksek bir konumda yer alan seyir terası çıkılan uzun merdivenlerin sonunda sizlere muhteşem bir doğa manzarası sunuyor ve tüm yorgunluğunuzu unutmanızı sağlıyor.

Kanyon keşfedildikten sonra çok kısa ir süre içerisinde yamaçtan manzarayı seyretme imkanı sunmak için ahşap ve demir bir seyir terası inşa ediliyor. Bu seyir terası görsel olarak çok fazla göze hitap etmese de manzaranın tadını çıkarmak için yeterli donanıma sahip.

Küre Dağları Millî Parkı içinde yer alan kanyon 800 m derinliği ile Türkiye'nin en derin kanyonları arasındadır. Devrekani Çayı'nın Küre Dağları'nı parçalayarak oluşturduğu kanyondur. Uzunluğu 12 km'dir.

Valla Kanyonu Seyir Terası Nerede – Nasıl Gidilir?

Kanyon, Kastamonu ilinin Pınarbaşı İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İlçenin Muratbaşı Köyü’nde bulunan Valla Kanyonu Pınarbaşı ilçe merkezine yaklaşık 26 km uzaklıkta yer almaktadır. Kastamonu il merkezine 108 km uzaklıkta yer almaktadır. Kanyona hem özel aracınızla hem de Pınarbaşı kent merkezinden köye giden dolmuşlarla gidilebilir.

Valla Kanyonu Seyir Terası Ziyaret Saati – Giriş Ücreti (2023)   

Giriş Ücreti – 20 TL (2023 Yılı Ocak Ayı itibariyle)

İndirimli – 10 TL

Kanyon 7 gün 24 saat açıktır. İstediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.