Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üzüm tezgaha çıktı, fiyatı dudak uçuklatıyor!

Market ve manavlarda daha önce satılmaya başlanan Beyaz Üzüm, bu hafa Yalova Semt Pazarına çıktı. Ancak fiyatı tüketicileri cezbetmedi!

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 05:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 00:21
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Üzüm tezgaha çıktı, fiyatı dudak uçuklatıyor!

Son dönemde yaşanan kuraklık ve iklim değişiklikleri, üzüm fiyatlarını da etkiledi. Hasadın ilk ürünleri raflara inmeye başladı. Market raflarında kilosu 200 TL’den satışa sunulan beyaz üzün Yalova Semt Pazarına 150 TL ile giriş yaptı. Üzüm fiyatlarındaki bu yükseliş, tüketicileri şaşırtıyor. Özellikle meyve tüketiminde sıkça tercih edilen beyaz üzüm, bu fiyatıyla birçok kişinin alım gücünü zorluyor. İlerleyen günlerde üzümde çeşitliliğin ve miktarın artmasını bekleyen pazarcı esnafı fiyatın da üşeceğini tahmin ediyor.

 

Üzümün faydaları nelerdir?

Üzüm, sebze ve meyveler içinde en yüksek antioksidan içeriğine sahip meyvelerden biri. Antioksidan zengini üzüm, hastalıklara karşı koruyucu bir besin. Serbest radikallerin vücuda verdiği zararı engelliyor. Zarar gören hücreleri onarıyor. Bu konuda en etkili olan üzüm çeşidi ise beyaz üzüm. Beyaz üzümde 15 farklı antioksidan madde bulunuyor. Beyaz üzüm yorgunluğu gideriyor, stresi azaltıyor ve vücudu canlandırıyor. Ancak içeriğindeki yüksek şeker oranı nedeniyle şeker hastalarının üzüm tüketmeden önce doktorlarına danışmasu gerekiyor.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.