Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umre turları 15 Ağustos’ta başlıyor

Yalova Müftülüğü, umre turları kayıtları 10 Temmuz 2023 başlamıştı. İlk kafile ise 15 Ağustos 2023 tarihinde kutsal topraklara gidecek

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Umre turları 15 Ağustos’ta başlıyor

Yalova Müftülüğü, 2023-2024 yılı umre turlarına kayıtların 10 Temmuz itibarıyla başladığını bildirmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği tarihler ve fiyatlar doğrultusunda umre ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar, Yalova Müftülüğü'ne başvurabilir.

15 Ağustos'ta ilk umre kafilesi yola çıkacak

Yalova Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, 15 Ağustos 2023 gidiş tarihli, servisli 11-15-24 günlük, yürüme mesafeli 11-15-20 günlük 1. dönem umre turlarının başvuru tarihlerinin 10 Temmuz'da başladığı belirtildi. Açıklamada, umre ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşların, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan (umre tur ve fiyatlarını) (https://hacumre.diyanet.gov.tr/) inceleyerek, kendilerine uygun olan turu seçebilecekleri ve Yalova Müftülüğü ‘ne başvurabilecekleri ifade edildi.

Umre ziyaretçilerine eğitim verilecek

Ayrıca umre ziyaretçilerine yurt içinde ve yurt dışında verilecek eğitim, rehberlik, konaklama ve diğer hizmet kalemlerine ilişkin konuların da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendiği kaydedildi. Umre ziyaretçilerinin, Suudi Arabistan makamlarınca bildirilen sağlık ve güvenlik kurallarına uymaları gerektiği de hatırlatıldı.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.