Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Kadının Gücü El Emeği Festivali ilgi gördü

Yalova’da kadın emeğinin sergilendiği ve uluslararası katılımla düzenlenen "Kadının Gücü El Emeği Festivali", Gazipaşa Caddesi üzerindeki Mini Anfi'de gerçekleştirildi. Festivalde yerel ve yabancı kadınların el emeği ürünleri büyük ilgi gördü

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:36
Kaynak: Murat Can Aytemur
Uluslararası Kadının Gücü El Emeği Festivali ilgi gördü

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFADER) tarafından organize edilen "2. Uluslararası Kadının Gücü El Emeği Festivali", Yalova Belediyesi, Rus Dili Konuşanlar Derneği, YALZEN Academy ve 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla yapıldı. 3 gün sürecek olan festivalin açılışı, Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Yürek Korkutan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

"Kadınlarımız için büyük bir fırsat"

KATFADER Başkanı Nurten Anıl, festivalin açılış konuşmasında kadın emeğinin değerine vurgu yaparak, şunları söyledi; “Kadınlarımızın evde ürettikleri el emeği ürünleri rahatlıkla satabilmeleri ve ekonomik kazanç elde edebilmeleri için bu festivali düzenledik. Geçmişte 7 kez ‘Kadın Şenliği’ adıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliği, bu yıl uluslararası bir boyuta taşıyarak ikinci kez düzenliyoruz. Siz değerli katılımcılarımıza, destekleriniz için teşekkür ederim. Kadınlarımız için bu festivali çok önemli buluyor ve onların emeklerine değer verdiğinizi görmekten mutluluk duyuyorum.”

Yalzen Academy’den dans gösterisi

Açılışın ardından, YALZEN Academy’nin eğitmen ve dansçıları Yiğit Ali Zencirci ve Sophio Mosesiani’nin vals performansı ve Vladislava Yukhimchuk’un modern dans gösterisi büyük beğeni topladı. Rus Dili Konuşanlar Derneği üyeleri de festivale renk katarken, farklı ülkelerden gelen katılımcılar, el emeği ürünleri ve yiyeceklerini stantlarda sergilediler.

Kadın emeğine uluslararası destek

Festivalde Mısır, Irak, İran, Türkmenistan, Azerbaycan ve Afganistan gibi ülkelerden kadınların yiyecek ve el işlerinin sergilenmesi, etkinliğe uluslararası bir boyut kazandırdı. Festival alanında yapılan kurdele kesme töreninde CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan da konuşma yaparak, "Kadınların el emeğine verilen değeri bir kez daha gördüğümüz bu festival, Yalova’nın kültürel zenginliğine önemli bir katkı sunuyor" dedi.

Açılış töreninin ardından, katılımcılar stantları gezerek sergilenen ürünleri incelediler. Festival, 3 gün boyunca Yalovalıları el emeğiyle buluşturdu.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.