Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜİK 2023 yılının en mutlu ilini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu birbirinden farklı ve ilginç araştırmalar yapmaya devam ediyor. Son olarak Yaşam Memnuniyet Araştırması yapan TÜİK Türkiye’nin en mutlu illerini açıkladı. Araştırma sonucuna göre ilk sırayı doğasıyla ve 3 tarafı denizlerle çevrili olmasıyla meşhur bir il kaptı. Peki, TÜİK’in açıkladığı Türkiye’nin en mutlu ili hangisi? İşte bu sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 12:48
Kaynak: Hilal Baldemir
TÜİK 2023 yılının en mutlu ilini açıkladı!

TÜİK yeni araştırmasıyla Türkiye’nin en mutlu şehirlerini açıkladı. TÜİK’in gerçekleştirdiği ‘Yaşam Memnuniyet Araştırması’na göre en mutlu iller sırasıyla belli oldu.

Buna göre en mutlu iller en mutlu iller Sinop, Afyonkarahisar, Bayburt, Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt, Şırnak oldu.

En mutlu iller sıralamasında birinci sıraya yerleşen Sinop’ta vatandaşlarla yapılan röportajda ortaya ilginç cevaplar çıktı.

Sinoplu emekli vatandaş Bülent Ustaoğlu, şöyle konuştu:

*Türkiye genelini düşünürsek ekonomik şartlardan geçim sıkıntısı yüzünden insanlar zor durumda. Geçim sıkıntısı yüzünden insanlar mutlu değil diye düşünüyorum

*Ben de bir emekliyim şu anda. Ben 42 yıl devlete hizmet ettim aldığım maaş 19 bin lira. İnşaat mühendisiyim. Benim daha iyi şartlarda yaşamam lazım.

*Sinop'un doğası çok güzel, insanları da birbirleriyle çok yardımlaşıyor. Sinop küçük bir yer olduğu için insanlar sosyal olarak mutlu yoksa yaşam standartları Türkiye'den ayrıştırılamaz.

*Mutsuzlar diye düşünüyorum ama küçük yer olması, her yere kolay ulaşılıyor olması, insanların birbirlerini tanıması ve yardım etmesi, öğrencilerin olmasından dolayı mutlu diye düşünüyorum.

“Çay ısmarlayamaz hale geldi insanlar”

Öte yandan Sinoplu bir başka vatandaş olan Nurhayat Erol ise şu ifadeleri kullandı:

*İnsanların Sinop'ta ekonomik açıdan mutlu olduklarını sanmıyorum çünkü Sinop'ta hiçbir çalışma alanı yok. Birkaç memur ve işçi biraz da esnafla idare ediliyor. Kimse kazancından memnun değil.

*Aslında Sinop mutlu bir şehir değil. Kahvehanelerde oturup bir çay içmek, bir simit yemek mutluluksa evet mutlular. Onda bile şu anda mutlu değiller çünkü en ucuz çay 10 lira, en ucuz simit 10 lira.

*Bir mekana oturduğun zaman artık bir arkadaşına bile çay ısmarlayamaz hale geldi insanlar. Bunun nesi mutluluk? 10 lira çay ve simitle mutlu olabiliyorsa mutlu ama hayır mutlu değil insanlar. Neden mutlu il seçiliyoruz bende anlamadım.

“Mutlu değilim”

Sinoplu bir başka vatandaş ise Sinop’un en mutlu il olması ile ilgili, “Memleketimizde tabi ki de mutlu insanlarımız var. Türkiye'miz de de var ama acaba bizim Sinop'ta esnafından halkına kadar bir mutluluk yaşayan kesim var mı acaba? Şu anda PTT'den belirli bir miktarda para çeken insanlar var. Onlar mutlu mu sizce? İstatistikler böyle söylemiş. İnşallah öyledir” ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.