Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUFAG Türkiye 3’ncüsü oldu

Yalova’nın gururu TUFAG Türkiye üçüncüsü oldu Gaziantep’te düzenlenen büyükler Türkiye halk oyunları şampiyonasında Yalova’yı temsil eden TUFAG, geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TUFAG Türkiye 3’ncüsü oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Gaziantep Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle Şehit Kamil Kongre merkezinde gerçekleşen şampiyonada kulüpler, “geleneksel düzenlemesiz dal” ve “geleneksel düzenlemeli dal” kategorilerinde yarıştı. Şampiyonaya Türkiye’nin farklı illerinden 15 kulüp katıldı. Kıyasıya geçen yarışmalarda TUFAG,  geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde ederek Yalova’nın gururu oldu. TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak ise, “Çok mutlu ve gururluyuz. Türkiye’deki bütün halk oyanları ekipleri içinde Yalova’yı temsilen katıldık. Buradan Yalova’ya Türkiye üçüncüsü olarak dönüyoruz.” dedi.

Türkiye Şampiyonası için sıkı bir hazırlık sürecinden geçtiklerini de hatırlatan Altıparmak, “Ekip olarak çok çalıştık, çok emek verdik. Hocalarımıza, destekçilerimize ve tüm Yalova halkına teşekkür ediyoruz. Halk oyunlarımızı yaşatmaya ve başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.