Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tişört Tasarımı, Resim ve Kompozisyon yarışmaları sonuçlandı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında düzenlenen tişört tasarım yarışması ve ‘1 Kural 1 Hayat’ konulu trafik yarışmasında dereceye giren öğrencileri açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 10:47
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Tişört Tasarımı, Resim ve Kompozisyon yarışmaları sonuçlandı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında il genelinde ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Tişört Tasarım Yarışması" ve “1 Kural 1 Hayat Trafik Yarışması” düzenlendi.

 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri kendi kategorilerinde yarıştı

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Tişört Tasarım Yarışması ve 1 Kural 1 Hayat Konulu Trafik Yarışması düzenlendi. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ezberledikleri: Çanakkale Türküsü, Yemen Türküsü, Uzun İnce Bir Yoldayım,  Çayeli'nden Öteye türkülerinden, Lise öğrencileri ise ezberledikleri Yunus Emre şiirlerinden hareketle şartname doğrultusunda tişört tasarladı. Yarışmaya katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, kendi kategorilerinde yarıştı. Her yarışmacının yalnızca bir tişört tasarımı ile katıldığı yarışmada, her okuldan okul yönetimi tarafından seçilen 3 eser, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü üzerinden İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne, merkezdeki okullar ise direkt İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yapılan son değerlendirmelerle il genelinde Tişört Yarışması ile 1 Kural 1 Hayat Konulu Trafik Yarışmasında dereceye giren öğrenciler açıklandı.

Dilimizin Zenginlikleri Mayıs Ayı Tişört Tasarım Yarışmasında dereceye giren öğrenciler: Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencilerinden Elif Su Taktak, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu Ortaokulu öğrencilerinden Zeyneb Efnan Sak ve Prof. Dr. Halil İnalcık Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zeynep Demir oldu.

1 Kural 1 Hayat Konulu Trafik Yarışmasının İlkokul Resim kategorisinde Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencilerinden Beren Melekis birinci, 75.Yıl Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinden Zelal Akyol 2’nci, Altınova Tavşanlı Şehitlik İlkokulu öğrencilerinden Zehra Betül Demirci ise 3’üncü oldu. Ortaokul Kompozisyon kategorisinde ise 700.Yıl Osmangazi Ortaokulu öğrencilerinden Sümeyye Yıldız birinci olurken, Çiftlikköy Taşköprü Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Derin Başarıcı 2’nci oldu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.