Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEMA Çiftlikköy ekibi, doğa eğitimlerine hızlı başladı

TEMA tarafından gençlere yönelik gerçekleştirilen doğa gezileri yoğun bir ilgi ve katılımla başladı. Gençlerin ilk gezdiği yer ise TEMA Vakfı Onursal Başkanı merhum Hayrettin Karaca’ya ait arboretum oldu

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:32
Kaynak: Murat Can Aytemur
TEMA Çiftlikköy ekibi, doğa eğitimlerine hızlı başladı

Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencileri, TEMA Vakfı Çiftlikköy sorumluluğunda başlatılan doğa eğitimlerine geziyle adım attı. Karaca Arboretum’da gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler ağaç ve bitki türlerini inceleyerek doğanın zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu.

TEMA Vakfı Çiftlikköy Saha Koordinatörü Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yasemin Özcan, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yavuz Tektaş ve Eğitim Yardımcısı Samiye Yeliz Fitoz’un rehberliğinde gerçekleştirilen gezide, öğrenciler tohum ve doğal materyal topladı. Doğa eğitimlerine yönelik başvurular ise 11 Ekim Cuma günü tamamlandı.

TEMA ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında okullarda her yaş grubuna doğa eğitimi veriliyor. Vakıf, başvuru yapan öğretmenlere eğitim materyalleri de gönderiyor. Müfredatla uyumlu olan bu eğitimlerde sınıf içi ve dışı çeşitli etkinlikler bulunuyor. Öğretmenler, müfredatlarına uygun etkinlikleri seçerek derslerinin bir parçası haline getirebiliyor.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.