Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tazı Kanyonu nerede nasıl gidilir? Tazı Kanyonu özellikleri? Tazı Kanyonu kamp yapılır mı?

Birbirinden farklı tarihi ve doğal güzellikleriyle dünya çapında bir üne sahip olan Türkiye’nin gizli kalmış yerlerinden biri de Tazı Kanyonu’dur. Akdeniz'in en güzel kanyonlarından birisi olan Tazı kanyonu karşımıza saklı güzelliği ile ortaya çıkmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin güzelliğine hayran kaldığı Tazı Kanyonu nerede nasıl gidilir? Tazı Kanyonu’nda kamp yapılır mı? Giriş ücreti nedir? Detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2023 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Tazı Kanyonu nerede nasıl gidilir? Tazı Kanyonu özellikleri? Tazı Kanyonu kamp yapılır mı?

Tazı kanyonu son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş yerlerden biridir. Tazı Kanyonu’na daha önce hiç gelmeyen kişiler sosyal medya platformlarından buraya ait fotoğraflarını incelemektedir. Tazı kanyonu en çok araştırılan ve en çok gidilen kanyonlardan birisidir. Peki, Tazı kanyonu nerededir? Tazı kanyonuna nasıl gidilir? Tazı kanyonuna giriş ücretli midir? Tazı kanyonunun özellikleri nelerdir? Tazı kanyonu ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

İlginizi çekebilir / Rahmi Koç Müzesi nerede nasıl gidilir?

İlginizi çekebilir / Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir?

Yurtiçinde yapılacak deniz tatili seçeneklerinde Antalya başta gelir. Antalya tropikal iklimiyle ve sıcak denizleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerin en favori tatil mekanları arasında gelmektedir. Akdeniz kıyısının en büyük şehri, Türk Riviera’sının görkemli noktalarından biri olan bu koca turizm şehrinin güzellikleri de denizi ve sahilleriyle sınırlı değil tabi ki. Antalya, bol sürprizli doğası ve medeniyetlere yuva olan antik kentleri ile günlerce gezseniz de bitiremeyeceğiniz bir şehirdir. Otelde yapılan sakin ve dinlenmeli tatilleri bir yana,  Antalya’nın keyfi en çok da araba eşliğinde yapılan rotalarla çıkıyor. Aracınızla Antalya’nın gizli kalmış yerlerine bir yolculuğa çıkmak isterseniz bu gezinin yıldızı hiç kuşkusuz Tazı Kanyonu, diğer adıyla Bilgelik Vadisi olur. Tazı kanyonu Köprülü kanyon milli parkı içerisinde yer alan bir kanyondur. Bundan dolayı burası milli park sayılmaktadır.

Tazı Kanyonu’na geldiğinizde yapacağınız başlıca şeylerden biri doğa yürüyüşü olabilir. Tazı Kanyonu aynı zamanda ulaşılması zor bir konumdadır. Kanyon çevresinde dağlık alan ve sarp kayalar yer almaktadır. Bu da kanyona ulaşılmasını güç kılmaktadır. Akarsularla beraber yer alan sarp kayalıkların boyları 400 metre civarına ulaşmaktadır. Köprüçay Kanyonu’da bu kanyonu daha eşsiz kılmaktadır.

Tazı kanyonu karaçam ağaçlarının yoğun olduğu bir yerde bulunmaktadır. Bitki örtüsünün çoğu bu ağaçlardan oluşmaktadır. Bu yüzden kanyon doğal yapısıyla ve bitki örtüsüyle görenleri hayran bırakmaktadır. Kaya kiraz, kaya kırlangıcı bu bölgede yaşayan bazı hayvanlardandır.

Tazı Kanyonu aynı zamanda geçmişte birçok medeniyetinde yer aldığı bir bölgedir. Eurymdon savaşı Persler ve Yunanlılar arasında gerçekleşmiştir. Tam olarak Tazı kanyonunun olduğu bölgede yaşanan bu savaşın izlerini hala taşımaktadır.

Tazı Kanyonu nerede nasıl gidilir?

Tazı Kanyonu’na gitmek isteyenler bilmelidir ki buraya ulaşmak pek de kolay değil. Bölge bulunduğu sarp kayalıklar dolayısıyla ulaşımı zorlaştırmaktadır. Antalya merkezden Tazı Kanyonu’na gelmek için ilk yapmanız gereken Serik ve Manavgat tabelalarını takip ederek Köprülü Kanyon yoluna ilerlemek. Manavgat – Beşkonak – Köprülü Kanyon tabelasını gördüğünüzde, Beşkonak yönüne devam etmelisiniz. Beşkonak köyüne girdiğinizde yolu takip edin, karşınıza Gaziler Köyü – Gaziler Mahallesi tabelası çıkacak. Bu tabelayı görünce sola dönmeli ve Gaziler mahallesi yönüne gitmelisiniz. Gaziler mahallesi yönünde yaklaşık 10 km ilerleyeceksiniz. 10 km’nin sonunda bir yol ayrımına çıkacaksınız. Bu ayrımın sonunda önünde birkaç masa bulunan çay ocağı benzeri küçük bir gözlemeci göreceksiniz. Buradan sonra arabayla değil yaya olarak devam etmeniz gerekiyor. Gözlemeciden sonra rampayı inin ve patika yola girerek yaklaşık 1 km yürüyün. Yolun sonunda Tazı Kanyonu’na ulaşmış olacaksınız. Zaten yol güzergahında piknik ve kamp yapan insanları göreceksiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.