Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sütüven Şelalesi nerede, nasıl gidilir? Sütüven Şelalesi giriş ücreti 2023? Sütüven Şelalesi özellikleri?

Türkiye’nin görülmesi gereken eşsiz yerlerinden biri olan Sütüven Şelalesi ziyaretçilerine görsel bir şölen yaratıyor. Sütüven Şelalesi bir yamaçtan aşağı akan doğal kaynak suyunun ortaya çıkardığı harika bir görüntüye sahip. Peki Sütüven Şelalesi nerededir? Sütüven Şelalesi’ne nasıl gidilir? Sütüven Şelalesi giriş ücreti 2023? gibi soruların cevaplarını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 11:15
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Sütüven Şelalesi nerede, nasıl gidilir? Sütüven Şelalesi giriş ücreti 2023? Sütüven Şelalesi özellikleri?

Yemyeşil bir doğanın ortasında bir yamacın tepesinden akan suların oluşturduğu görsel şölenle Sütüven şelalesi ziyaretçilerini bekliyor. Sütüven Şelalesi Balıkesir’in en bilinen doğal güzelliklerinden biridir. Balıkesir’i ziyaret eden turistlerin mutlaka uğraması gereken bir noktadır. Görsel bir şölen sunmasının yanı sıra insanların kalabalıktan uzaklaşmaları adına da Sütüven Şelalesi’ni görmek oldukça keyiflidir. 

Türkiye’nin en kıymetli ve el değmemiş doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Kaz Dağları’nda bulunan bu şelale 798 metre yükseklikte ve 17 metreden aşağıda dökülen harika bir doğal su kaynağıdır. Çevresinde zeytin ağaçlarının olması doğayla olan bütünlüğünü ön plana çıkarır. Üstelik suların döküldüğü yerde oluşan eşsiz havuz pek çok insanın da bu harika su ile buluşmasını sağlar. Şelalenin orijinal adı Sutüven olsa da bazı kaynaklarda Sütüven şeklinde geçmektedir. Şelalenin bu ismi almasındaki en önemli etken bölgede ‘Tüvleyen Su’ teriminin sıkça kullanılmasıdır. Sıçrayan su anlamına da gelen bu terim uzun yıllar geçtikten sonra Sütüven’e evrilmiştir.  

İlginizi çekebilir / Kovada Gölü Milli Parkı

İlginizi çekebilir / Marmaris Turunç Plajı

Sütüven Şelalesi Yalova Hayat

Sütüven Şelalesi Sarıkız Yaylası’nda doğarak, Kızılkeçili Çayı üzerinden akarak devam eder. Ardından Hasan Boğuldu Göleti’ne kadar ulaşır. 

Bölge doğayla iç içe olduğu için ve henüz el değmemiş bir bölgede olduğu için tesisleşme ve yerleşim bulunmamaktadır. Buraya gitmeyi düşünenler çevrede herhangi bir tesis ve alışveriş yapılacak bir yer olmadığını bilmelidir. 

Sütüven Şelalesi Yalova Hayat 1

Özellikle doğa yürüyüşü yapmak için eşsiz bir lokasyon olan Sütüven Şelalesi, zeytin ağaçlarının içinden geçerek harika bir doğa yürüyüşü gerçekleştirebileceğiniz bir yerdir. Marmara ve Ege Bölgesi’nin kesiştiği bir noktada olması nedeniyle burada bir geçiş ikliminden söz etmek mümkündür. Bu bölgede hem Ege hem de Marmara iklimini bir arada yaşamak mümkündür. Bölgede kamp yapmak için belirli bir alan bulunmasa da kamp yapmak isteyenler malzemelerini alarak şelale çevresinde kamp kurabilirler. Müthiş doğa manzarasına eşlik edecek şelale manzarası ile kamp yapmanın keyifini doruklarda yaşamak mümkündür. 

Fotoğraf çekinmek isteyen hemen herkesin en çok tercih ettiği mekanlardan bir tanesi de Sütüven Şelalesi’dir. Amatör olarak ya da profesyonel olarak fotoğraf çekimi yapabileceğiniz Sütüven Şelalesi’nde harika kareler yakalayabilirsiniz. 

Sütüven Şelalesi Yalova Hayat 2

Sütüven Şelalesi Nerededir?

Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesinin kesişimi denilecek bir bölgede yer alan şelale Balıkesir iline bağlıdır. Edremit ilçesinde yer alan şelale, Edremit- Akçay karayolundan 2 km kadar içeride yer almaktadır. 

Sütüven Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Altınoluk – Edremit karayolundan ilerleyerek 20. km de karşınıza çıkan Zeytinli Köyü tabelasından içeri doğru sapmanız gerekir. Burandan sonra dar bir köprüden geçerek karşınıza çıkan Beyoba Köyü’nün içine girmeden girişte bulunan çeşmeden sola doğru toprak yola sapmalısınız. Dönüş yaptıktan sonra 2 km daha ilerleyerek şelaleye varabilirsiniz. 

Sütüven Şelalesi giriş ücreti 2023

Giriş ücreti: 

Kişi Başı : 20 TL

Araç ile Giriş : 40 TL

Bölgeye ziyaret için herhangi bir saat sınırlaması yoktur. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.