Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süs bitkileri üreticileri ziyaret edildi

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Bakanlığın Sözleşmeli Üretim Modeli bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Yalova’da süs bitkileri sektöründe faaliyet gösteren üreticileri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 02:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:05
Kaynak: Murat Can Aytemur
Süs bitkileri üreticileri ziyaret edildi

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Bakanlığın Sözleşmeli Üretim Modeli bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde, Yalova’da süs bitkileri sektöründe faaliyet gösteren üreticileri ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, üreticilere sözleşmeli üretim modelinin avantajları ve uygulama süreçleri hakkında detaylıca bilgi verildi. Bu modelin, üreticilerin aldığı verimi artırma ve sürdürülebilir tarımı teşvik etme konusundaki katkıları vurgulandı. Zengin bitki örtüsü ve iklimi sayesinde süs bitkileri üretiminde önemli bir merkez haline gelen Yalova’da faaliyet gösteren üreticiler, çalışmaları adına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini iletti. Gerçekleştirilen ziyaretlerin aynı zamanda da, üreticilerin taleplerini dinleme ve çözüm önerileri geliştirme yöntemlerini konuşmak adına iyi bir fırsat olduğu belirtildi.

Sözleşmeli Üretim Modeli

Firmalar ve üreticiler arasında ürünün ekim- dikim zamanında veya çiftçinin belirli bir ekiliş alanı ve üretimi gerçekleştirme sorumluluğunu yüklemesine karşın, firmaların da elde edilecek olan ürünü belirli şartlarda garantili almasına dayalı üretim ve pazarlama şeklidir.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.