Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sudüşen Şelalesi nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri giriş ücreti (2023)

Yalova’nın eşsiz ve doğal güzelliklerinden biri olan Sudüşen Şelalesi her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Sudüşen Şelalesi tabiatın eşsiz güzelliğinin bir parçası olarak eğlenceli bir vakit geçirmek isteyenler için ideal bir nokta. Peki Yalova’nın bu eşsiz güzelliği nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti nedir, ziyaret saatleri nedir? Daha birçok sorunun cevabı için yazımızı okuyun…

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 14:07
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Sudüşen Şelalesi nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri giriş ücreti (2023)

Türkiye’nin her karış toprağı eşsiz tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Hangi şehre gidersek bizi muhteşem güzellikler karşılıyor. Türkiye her yıl milyonlarca yabancı turistin akınına uğruyor. Gerek yaz turizmi gerekse tarih, kültür ve doğa turizmi açısından oldukça popüler bir ülke konumunda.

İlginizi çekebilir / Emir Sultan Camii ve Türbesi nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri

İlginizi çekebilir / Kızkumu Plajı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kızkumu Plajı Özellikleri, Giriş Ücreti (2023)

Sudüşen Şelalesi Yalova Hayat

Türkiye’nin eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapan şehirlerden biri de Yalova’dır. Yalova gerek tarihi güzellikleriyle gerekse doğal güzellikleriyle adından oldukça söz ettiren bir yerdir. Mutafa Kemal Atatürk’ün ‘Yalova benim kentimdir’ dediği şehir her köşesinde Atatürk’e dair bir anı barındırıyor. Bu anlamda da oldukça önemli olan Yalova’nın en çok ziyaret edilen noktalarından biri de Sudüşen Şelalesidir.

Sudüşen Şelalesi tabiatın eşsiz doğal güzelliğinin bir parçası olarak size eğlenceli ve huzurlu vakit geçirmek için imkan sunuyor. Piknik alanları, yemyeşil doğası, şelalenin muhteşem sesi eşliğinde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bu şelale cennetten bir parça gibi. Samanlı dağlarından çıkan kaynak suyun döküldüğü noktadaki suyun berraklığı ve temizliği sizi şehir ortamından uzaklaştırmaya yetecektir.

Hem doğa yürüyüşleri için hem piknik için hem de kamp için oldukça uygun olan Sudüşen Şelalesi ve çevresi huzur ve sessizlik arayanların uğrak noktası. Şelalede yüzmek tehlikeli olsa da bazı tehlike meraklıları şelalenin oluşturduğu gölette yüzmeyi göze alıyor.

Sudüşen Şelalesi Yalova Hayat 1

Yeni asfalt çalışmaları ile beraber artık buraya araç ile ulaşım da mümkün. Eskiden belirli bir kısma kadar araç ile gidiliyor sonra ise 30-45 dk. kadar bir yürüyüş mesafesi katetmek zorunda kalıyordunuz. Fakat yeni asfalt yol sayesinde şelalenin çok yakınına araçla gitmek mümkün oluyor.

Sudüşen Şelalesine ilkbahar ve yaz aylarında giderek yazın sıcağından uzak serin bir ortam ve yeşillikler içerisinde huzur dolu bir zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca sonbahar ve kış aylarında gitmeniz durumunda şelale suyunun daha coşkulu olduğunu ve kışın beyaz örtüsünün şelaleye kattığı doğal ve eşsiz güzelliği görebilirsiniz.

Özellikle çevre illerden İstanbul ve Bursa gibi birçok ziyaretçi hafta sonları bu muhteşem şelaleyi ziyarete geliyor. Sabah erken saatlerde yola çıkıp, akşam da çok geç olmadan geri dönebileceğiniz bir mesafede bulunan şelalenin bulunduğu yerde, piknik alanları vardır. Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden sıkılanlar günübirlik buraya gelerek biraz olsun huzurun ve sakinliğin tadını çıkarabilir.

Sudüşen Şelalesi'nin bulunduğu bölgedeki Panorama Tepesi, denizden 120 metre yükseklikte olup her mevsim yemyeşil bitki örtüsü ile ziyaretçilere çok güzel manzaralar sunmaktadır.

Sudüşen Şelalesi Yalova Hayat 2

Sudüşen Şelalesi nerede nasıl gidilir?

Sudüşen Şelalesine gitmek için Yalova’da bulunan Teşvikiye kavşağından sola dönerek Sudüşen Şelalesi'nin bulunduğu bölgeye gidilmektedir. Teşvikiye Kavşağından sonra ortalama 10 kilometre sonra şelaleye varılmaktadır.

Sudüşen Şelalesi giriş ücreti (2023)

Sudüşen Şelalesi'ne giriş ücreti 2023 yılı için 10 TL olarak belirlenmiştir. Şelale istenilen saatte ziyaret edilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.