Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu 2023’ü değerlendirdi

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, 2023 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2024 yılında yapacakları projeleri değerlendirmek için Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesislerinde kahvaltılı toplantı düzenledi. Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, 2023 yılı değerlendirme toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 03:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 03:13
Kaynak: M. Tunç Tanrıverdi
https://www.yalovahayat.com/
Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu 2023’ü değerlendirdi

Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesislerindeki toplantıya, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, grup üyeleri, belde büyükleri ve gönüllüler katıldı.  Toplantının açılış konuşmasında 2023 yılında yaptıkları çalışmaları özetleyen Gürsu, “2023 yılında, Subaşı’nın geleneklerini, kültürünü ve tarihini yansıtan birçok etkinlik düzenledik. ‘Annelerimizin Çeyiz Sandıklarından Keseler ve Peşkirler’ adlı bir sergi açtık. Bu sergide, annelerimizin sandıklarından çıkan keseler ve peşkirler gibi el emeği ürünleri sergiledik. Ayrıca, Subaşı’nın göç hikayelerini anlatan bir kitap hazırladık. Bu kitapta, Subaşı’na göç eden ailelerin yaşadıkları zorlukları, mutlulukları ve anıları yer aldı. Bunların yanı sıra, Subaşı’nın doğal güzelliklerini, yöresel yemeklerini, folklorunu, müziğini ve oyunlarını tanıtan bir belgesel çektik. Bu belgeselde, Subaşı’nın kültürel zenginliğini gözler önüne serdik.” dedi.

2024 yılında yapacakları projeleri de paylaşan Gürsu, “2024 yılında da Subaşı’nın kültürel mirasını kuşaktan kuşağa aktarmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yıl, Subaşı’nın geleneksel bayramı olan Hıdrellez’i büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Hıdrellez programı, katılımları ve uygulamaları için tekrar bir araya gelip değerlendirmeler yapacağız. Bunun yanında, Subaşı’nın yaşayan değerleri olan belde büyüklerimizin hayat hikayelerini, anılarını, bilgilerini ve tavsiyelerini kayıt altına alacağız. Bu kayıtları, Subaşı’nın sözlü tarihini oluşturmak için kullanacağız.” diye konuştu.

Grup üyeleri de görüş ve önerilerini dile getirdikleri toplantıya katılan belde büyükleri de Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu’na desteklerini ve teşekkürlerini sundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.