Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyete Pazarında yaz yoğunluğu! Vatandaş tezgahta sıra bekledi

Hava sıcaklıklarının artması Çiftlikköy’de her Pazar ve Pazartesi günleri kurulan ve Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği Sosyete Pazarını etkiledi. Bu hafta pazarda adım atmak zor hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 15:44
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Sosyete Pazarında yaz yoğunluğu! Vatandaş tezgahta sıra bekledi

Her Pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan, kaliteli ve hesaplı ürünleriyle Yalova halkının ilgisini çeken Sosyete Pazarı bu hafta oldukça kalabalık bir gün geçirdi. Yazlık ürünlerin tezgâhları doldurduğu pazarda, kalabalık nedeniyle ilerlemek bir hayli zorlaşırken, esnafların yüzü güldü.

Yazlıklar kapış kapış satıldı

Yalova’dan servisle pazara yolcu taşıyan Sosyete Pazarı esnafı, bu hafta vatandaşların talebine yetişmekte zorlandı. İlçe ekonomisine katkı sağlayan pazar sayesinde minibüsler de doldu taştı. Yaz havasını dışarıda değerlendirirken hesaplı alışveriş için pazara uğramayı ihmal etmeyen vatandaşlar ürün bakabilmek için adeta sıra bekledi. Kışlıkların yerini yazlık ürünlere bıraktığı sosyete pazarında giysiden aksesuara, ayakkabıdan mutfak gereçlerine, halıdan elektronik cihazlara kadar birçok ürün alıcısını buldu. En çok kadınların ilgi gösterdiği pazarda bu hafta yazlık gömlekler, tişörtler, keten pantolonlar ve kısa çoraplar satış rekoru kırdı. 100 TL’den başlayan ince tişört, bluz ve gömlekler kadınların en çok tercih ettiği ürünler oldu.

Tişört, bluz ve gömlekler tükendi

Ürün çeşitliliğinin her hafta değiştiği Sosyete Pazarında bu hafta kışlık ürün yer almadı. Büyük markaların ihraç fazlası defolu ürünleri yine zirvede yer alırken kadın müşteriler geçen yaz olduğu gibi bu yaz da moda olan keten ve muslin pantolonlara ilgi gösterdi.

Piyasa fiyatının altında fiyatlara kaliteli ürün bulduklarını belirten kadınlar, Sosyete Pazarına her fırsatta geldiklerini aktardı. Zincir mağazalarda 200 ile 500 TL arasında değişen tişörtler bu hafta Sosyete Pazarında 100 ile 250 TL arasında satışa sunuldu. Rahatlığı ve serin tutması nedeniyle yaz mevsiminde çokça tercih edilen keten ve muslin pantolonlar piyasada 800 ile 1500 arasında satılırken pazarda 200 ile 400 TL arasındaki fiyatıyla büyük ilgi gördü. 4 çifti 100 TL’den satılan çoraplar, 100 TL ile 300 TL arasında değişen eşofmanlar da en az yazlık giysiler kadar dikkat çekti. Diğer pazarlara göre fiyatların çok sık değişmediği Sosyete Pazarında bu hafta kadın taytlarının fiyatları 100 TL ile 300 TL arasında değişti. 500 TL’den başlayan ayakkabılar ise 1500 TL’ye kadar alıcı buldu. En çok ilgi gören ürünlerden biri olan çocuk pijama takımları 150 TL, kadın pijama takımları ve erkek pijama takımları ise 200 TL’ye satıldı. Halı ve kilimler boyutlarına göre 250 TL ile 1000 TL arasında değişirken, kırlent kılıfları 100 TL’lik fiyatıyla günün sonunda tükendi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.