Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SODAM kursiyerlerine kumar bağımlılığı eğitimi

Yalova: Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitimleri kapsamında Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış, Yalova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) kursiyerlerine "Kumar Bağımlılığı" konulu eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 13:22
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
SODAM kursiyerlerine kumar bağımlılığı eğitimi

Eğitimde, kumar bağımlılığının tanımı, belirtileri, nedenleri ve sonuçları hakkında bilgiler verildi. İlkatmış, kumar bağımlılığının sadece maddi kayıplara değil, aynı zamanda ailevi ve sosyal sorunlara da yol açabilecek ciddi bir problem olduğunu vurguladı.

Kumar bağımlılığından kurtulma yolları hakkında da bilgi veren İlkatmış, "Kumar bağımlılığından kurtulmak için öncelikle sorunun farkında olmak gerekir. Daha sonra, bir uzmandan yardım almak ve terapiye katılmak önemlidir. Aile ve sosyal destek de kumar bağımlılığından kurtulmada önemli rol oynar." dedi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimlerinin hız kesmeden devam edeceğini belirten Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ise, "Bu eğitimlerle, toplumda farkındalık oluşturmayı ve bağımlılık sorunuyla mücadeleyi hedefliyoruz. Kumar bağımlılığı, sadece bireyi değil, tüm aileyi etkileyen bir sorundur. Bu nedenle, bu konuda toplumda farkındalık oluşturmak ve mücadeleyi sürdürmek çok önemlidir. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimleriyle, bu konuda önemli bir adım atıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.