Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sindirim dostu beyaz fasulye tezgâhları süsledi

Baklagiller arasında en sevilen çeşitlerden biri olan ve birçok sağlık sorununa iyi gelen fasulyenin tazesi bu hafta semt pazarında satılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 06:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 06:36
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Sindirim dostu beyaz fasulye tezgâhları süsledi

Havaların hızla ısınmasıyla birlikte Yalova’da yaz meyveleri ve sebzeleri birer birer tezgahlara çıktı. Sindirim sistemine faydalarıyla ön plana çıkan beyaz fasulye bu hafta Yalova Semt Pazarına giriş yaptı. Kuraklık, enflasyon ve üretimin tüketimi karşılamaması nedeniyle yaşanan fiyat artışları beyaz fasulyenin de fiyatını etkiledi. Faydaları saymakla bitmeyen beyaz fasulye bu hafta semt pazarında 100 TL’den satılmaya başlandı. Kurusunun fiyatı 60 ile 120 TL arasında değişen ve baklagiller arasında açık ara en sevilen baklagil olan fasulyenin tazesi de pazarda bir hayli ilgi görüyor.

Beyaz fasulyenin insan sağlığına katlıkları saymakla bitmiyor

Bağırsak sağlığını düzenleyerek kabızlık durumunun önüne geçen beyaz fasulye, yüksek posa içeriğiyle midenin tembelleşmesini engelliyor. Leptin hormonunun salınımını arttırarak, tokluk hissi sağlayan beyaz fasulye, içerisindeki lifler sayesinde kötü kolesterolü düşürüyor. Kalp-damar rahatsızlığı veya kolesterol yüksekliği olduğu için kolesterolden kısıtlı beslenmesi gereken hastaların tedavisinde hayvansal proteinler kısıtlı kullanabileceğinden beyaz fasulye bitkisel protein olarak çok iyi bir kurtarıcı oluyor. Kemiklere kalsiyum ve bitkisel protein desteği sağlayan beyaz fasulyenin içinde bulunan folik asit, damar sertliğini azaltarak, kalp krizi, felç ve bunama gibi rahatsızlıkların önlenmesinde etkili oluyor.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.