Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifa deposu taze İncir bu hafta pazar tezgahlarını süsledi

Market ve manavlarda daha önce satılmaya başlanan taze incir, bu hafa Yalova Semt Pazarına giriş yaptı. İncirin pazara giriş fiyatı kaç TL oldu? İncirin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 16:11
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Şifa deposu taze İncir bu hafta pazar tezgahlarını süsledi

Taze incirin 2024 yılı fiyatları şehirden şehire değişiklik gösteriyor. Üretimin fazla olduğu Akdeniz ve Ege bölgelerinde fiyatı 80 TL’den başlayan taze incir, Doğu ve Karadeniz illerinde 150 TL’ye kadar çıkıyor. Hasadın ilk ürünleri Yalova’da da kendini göstermeye başladı. Manavlarda daha önce kilosu 150 ile 200 TL arasında satılan incir bu hafta Yalova Semt Pazarına 100 TL ile giriş yaptı. Sınırlı sayıdaki tezgâhta yer alan incirin önümüzdeki haftalarda birçok tezgâhta yer alması, bu gelişmeyle birlikte fiyatların düşmesi bekleniyor.

Faydaları saymakla bitmiyor

Antioksidan kaynağı olması, yüksek posa içeriği, zengin vitamin ve mineralleri sayesinde vücuda sayısız fayda sağlayan incir, B6 vitamininden zengin içeriği sayesinde beyin sağlığı üzerinde önemli rol oynuyor. Araştırmalar incirin öğrenmeyi ve hafızayı güçlendirici etkisi olduğunu ortaya koyuyor. İncirle birlikte 1-2 bardak su tüketmek bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine katkı sağlıyor. Lutein, zeaksantin, beta karoten, polifenol ve antosiyaninler yönünden zengin yapısıyla vücutta kanserli hücre oluşumunu önleyen yüksek antioksidan kapasiteye sahip olan incir, potasyumdan zengin yapısıyla kan basıncı seviyesinin düzenlenmesinde rol oynuyor. Ayrıca sodyum, kolesterol ve yağ içermeyen yapısı sayesinde kalp sağlığını da destekliyor. İçeriğinde bulunan C vitamini, cilde elastikiyeti sağlayan ve cildi yaşlanmaya karşı koruyan kolajen üretimini destekliyor. Bu sayede cilt elastikiyetini ve pürüzsüzlüğünü koruyor. İncir liften zengin içeriğiyle kilo kontrolüne de yardımcı olurken, kalsiyumdan zengin yapısı sayesinde kemik sağlığını desteklemede ve osteoporoz riskini azaltmada önemli yere sahip.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.