Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salda Kayak Merkezi Fiyatları 2023, Nerede Nasıl gidilir?

Yaz aylarının bunaltıcı ve kavurucu sıcaklarının bitmesini bekleyenler kışın ilk düşen karıyla kayak merkezilerine akın etmeyi bekliyor. Kar tatili severler şimdiden kayak merkezi arayışına başladılar. Salda kayak merkezi nerede? Salda kayak merkezine nasıl gidilir? 2023 Salda kayak merkezi giriş fiyatları?

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Salda Kayak Merkezi Fiyatları 2023, Nerede Nasıl gidilir?

Kar tatili ve kayak severlerin sabırsızlıkla beklediği kış sezonuna çok kısa bir süre kaldı. Temmuz ayından bu yana Eyyam-u bahur sıcaklarıyla mücadele eden Türkiye havaların serinlemesini sabırsızlıkla bekliyor. Yaz tatilinde milyonlarca yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Türkiye sahilleri, kış gelince yerini kayak merkezlerine bırakıyor. Yaz aylarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkaranlar kış ayları gelince soluğu Türkiye’nin en gözde kayak merkezlerinde alıyor. Kayak yapmayı sevenler kış tatili için Salda kayak merkezini araştırıyor. Salda kayak merkezi nerede? Salda kayak merkezine nasıl gidilir? 2023 Salda kayak merkezi giriş ücretleri?

Salda kayak merkezi diğer birçok kayak merkezinin aksine sıcak bir bölgede bulunmaktadır. Konum olarak güney batı bölgesinde bulunduğu için kar yağışı beklenmeyen bölge kayak merkezine sahip olmasıyla herkesi şaşırtıyor. Salda kayak merkezi her yıl kış aylarında binlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan Salda Gölü, Salda kayak merkezine muhteşem bir manzara oluşturuyor. Ziyaretçiler Salda kayak merkezinde kayak yapmanın keyfini sürerken bir yandan Salda Gölü’nün eşsiz manzarasının tadını çıkarıyor. Salda kayak merkezi 2079 rakıma sahiptir ve 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Kayak merkezi aynı zamanda 8860 metre uzunluğunda telesiyej hattı ile ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

Salda Kayak Merkezi Nerede?

Salda kayak merkezi Türkiye’nin kuzey ege bölgesinde yer almaktadır ve Burdur ili sınırları içerisindedir. Salda kayak merkezini farklı kılan özelliklerinden biri Salda Gölü manzarasına sahip olmasıdır. Burada kayak yapan ziyaretçiler aynı zamanda Salda Gölünü ’de ziyaret edebilir. Salda kayak merkezi Burdur şehir merkezine 77 km uzaklıktadır. Genellikle ulaşımında aşırı karlanma ve kaza durumlarında rastlanmaz. Fakat hem tesisi hem de Burdur belediyesi tarafından özenle yolar temizlenmektedir.

Salda Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Salda kayak merkezi konum olarak Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer almaktadır. Aynı zamanda Eşeler yaylasının tınaz tepe konumu da kayak merkezinin açık adresi olarak kullanılabilir. Kayak merkezine şahsi araç ile gitmek için ilk olarak Burdur’a gitmek gerekir. Burdur il merkezinden navigasyon kullanarak kayak merkezine kolaylıkla ulaşılabilir.

Salda Kayak Merkezi Ücretleri 2023?

Salda Kayak Merkezi 2022 skipass fiyatları şu şekildedir;

Telesiyej 5 çıkış için talep edilen ücret: 7,5 TL

Salda Kayak Merkezi 2022 kayak takımı kiralama ücretleri şu şekildedir;

Snowboard kiralama ücreti: 50 TL (yarım gün) – 80 TL (tam gün)

Kayak kiralama ücreti: 50 TL (yarım gün) – 80 TL (tam gün)

Kayak kıyafeti kiralama ücreti: 25 TL (yarım gün) – 50 TL (tam gün)

Snowboard kıyafeti kiralama ücreti: 25 TL (yarım gün) – 50 TL (tam gün)

Kayak montu kiralama ücreti: 30 TL

Kayak pantolonu kiralama ücreti: 30 TL

Kayak kaskı kiralama ücreti: 20 TL

Kayak gözlüğü kiralama ücreti: 20 TL Telesiyej 20 çıkış için talep edilen ücret: 25 TL

Fiyatlar 2022 fiyatlarıdır. Kayak sezonu başlamadığı için 2023 fiyatları henüz güncellenmemiştir.

Salda Kayak Sezonu Ne Zaman Açılıyor?

Salda kayak merkezi bölgeye ilk karın düşmesiyle açılır. Kar yağmaya başladığı andan itibaren merkez ziyaretçi akınına uğramaya başlar. Kış aylarında merkezin en yoğun olduğu dönemler özellikle Yılbaşı dönemleridir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.