Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahindere kanyonu nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023 ziyaret saatleri

Kaz Dağları’nın yanı başında yer alan muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Şahindere kanyonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şahindere Kanyonu harika doğası ve muhteşem manzaralarıyla Balıkesir’de görülmeye değer bir yer. Peki Şahindere kanyonu nerede nasıl gidilir? Ziyaret saatleri nedir, giriş ücreti nedir 2023? Şahindere kanyonu ile ilgili merak edilen her şey yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Şahindere kanyonu nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023 ziyaret saatleri

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Altınoluk beledisinin sınırlarında hemen Kaz Dağları’nın yanı başından bulunan Şahindere kanyonu ziyaretçilerin akınına uğruyor. Kaz Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan ve Balıkesir’in turistik anlamda kalkınmasına destek olan Şahindere Kanyonu; yerli ve yabancı pek çok turistin en çok ziyaret ettiği mekanlardan bir tanesi olmayı başarıyor.

İlginizi çekebilir / Özkonak Yeraltı Şehri Nerede Nasıl Gidilir? Ziyaret ve Giriş Ücreti 2023?

Balıkesir’i ziyaret eden herkesin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Şahindere kanyonu hem kültür hem doğa hem de yaz turizminin en favori mekanlarından biri.

Şahindere kanyonu Balıkesir ilinde gidilebilecek En doğal ve serin yerlerden biridir. 1-2 km uzunluğunda akan bir dereye sahip olan kanyonun suyu oldukça soğuktur. Bu derede yürüyüş yapma imkanı mevcuttur. Dere içine Kamp Sandalyenizi ve Masanızı koyarak Piknik yapabilirsiniz. Derenin sonlarına doğru yüzmeye uygun güzel bir kanyon bulunuyor. Yüzmek için küçük bir Şelale’nin olduğu yerden çıkan suyun oluşturduğu doğal bir havuz da mevcuttur ama çıkması bir hayli zahmetlidir, adeta keçi yolundan tırmanmanız gerekiyor.

Kültür ve yaz turizmi için ülkemize gelen yabancıların zaman zaman doğa turizmini de tercih etmesi sayesinde gelişen bölgede hem doğal yaşam hem de huzur açısından çok ciddi bir zenginliğin var olduğunu vurgulamak gerekir.

Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşarak huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin en favori mekanı olmaya aday olan Şahindere kanyonu son yıllarda ziyaretçi sayısını artırıyor.

Kanyon çevresinde Piknik yapacaklar için masalar bulunuyor. Aynı zamanda mangal ’da yapabiliyorsunuz. Kanyon çevresinde Wc var fakat market ve büfe yok.

Kanyona ulaşım oldukça kolay olduğu için ve piknik yapma imkanı bulunduğu için hem çocuklu aileler için hem de günübirlikçiler için oldukça uygun bir yer.

Doğal güzelliğinin yanı sıra oldukça çeşitli bir bitki florasına sahiptir. Balıkesir şehir merkezinden yaklaşık olarak 115 km uzaklıktadır. Ege denizinin hemen kenarında bulunan ve doğal yaşam alanı olması sayesinde pek çok canlıya ev sahipliği yapan kanyon çevresinde 800’den fazla bitki türü olduğu bilinmektedir. Bölgenin bitki çeşitliliğinde önemli bir yeri olan zeytin ağacının sağlı sollu bir şekilde yer aldığı bölgenin 26 km boyunca uzanması çeşitliliğe katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi olmayı başarıyor.

Şahindere kanyonu nerede nasıl gidilir?

Şahindere kanyonu Balıkesir’in Edremit ilçesinin Altınoluk beldesinde bulunuyor. Kaz Dağları’na oldukça yakın bir konumdadır. Balıkesir’in merkezine yaklaşık 110 km mesafe olan kanyon Çanakkale’den yaklaşık 107 km uzaklıktadır. Altınoluk merkezinde girdikten sonra yazlık evlerin ve sokakların arasından kaz dağları yönüne doğru kuzeye dönmeniz gerekiyor. Şahindere kanyonu navigasyon ile rahatlıkla bulunabilir.

Şahindere kanyonu giriş ücreti ziyaret saatleri 2023?

2023 yılı itibari ile Şahindere kanyonu giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Ziyaret saatleri: Ormanı haftanın her günü saat: 08:00 – 18:00 arası ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.