Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahmi Koç Müzesi nerede nasıl gidilir? Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti 2023?

Koç ailesinin Türkiye’ye kazandırdığı birçok müze vardır bunlardan biri de Rahmi Koç Müzesi’dir. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerimizde Koç ailesine ait müzeler her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Eskiden At Pazarı olarak bilinen mevkideki tarihi bir kervansarayda bulunan Rahmi Koç Müzesi günümüzde en çok ziyaret edilen müzelerden biridir. Peki Rahmi Koç Müzesi nerede nasıl gidilir? Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti 2023?

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Rahmi Koç Müzesi nerede nasıl gidilir? Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti 2023?

Ankara’da bulunan Ankara Rahmi Koç Müzesi her yıl Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Ankara Rahmi Koç Müzesi’nin her odasında farklı bir tema bulunuyor.  Müzede maket oyuncaklardan, eski bilimsel araç gereçlere, traktörlerden eski bisikletlere, balıkadam kıyafetlerinden, eski uçak motorlarına, daktilolara, bilgisayarlara, maket evlerden esnaf dükkanlarına pek çok nostaljik öğe mevcut. Bu müze Ankara’nın ilk sanayi müzesidir. İlk olmasının yanında tek sanayi müzesidir. Müzede birbirinden farklı temalar olduğunu söylemiştik. Müzede sanayi endüstrisinin gelişimine dair birçok alet ve edevatı görmeniz mümkündür. Sadece sanayiye dair değil, Atatürk ile ilgili birtakım resimler ve fotoğraflarda müze de sergilenmektedir. Bu yönüyle de müze oldukça dikkat çeken ve merak edilen bir müzedir. İçerisinde bulunan farklı temalarla çocukların da çok merak ettiği ve eğlenceli vakit geçirdiği bir müzedir.

İlginizi çekebilir / Mogan Gölü nerede nasıl gidilir?

İlginizi çekebilir / Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir?

Müzenin yer aldığı Çengelhan’ın, tarihi Osmanlı dönemine kadar dayanıyor. Çengelhan, Osmanlı’nın en ihtişamlı padişahlarından birisi olan Kanuni Sultan Süleyman han döneminde yaptırılıyor. Çengelhan’ın, Mimarı ise Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan’ın eşi olan Rüstem Bey’dir. Burası Osmanlı döneminde kullanılan klasik bir kervansaray olarak inşa edilmiştir. Yapıldığı dönemde ortasında çarşılar ve oteller vardı. Ankara’nın en işlek pazaryeri olarak nam salmıştır. Bina uzun yıllar kaderine terk edilmiş bir halde bırakılmıştır. Daha sonra bina Rahmi Koç tarafından Kültür Bakanlığından alınarak restore edilmiş ve müze olarak kullanıma açılmıştır.

Müze Ankara’ya tepeden bir şekilde bakılan bir konumdadır. Aynı zamanda Ankara Kalesi’ne de oldukça yakındır. Bina restore edilirken tarihi dokusundan bir şey kaybetmemiş. Osmanlı mimarisinin başarılı ritüelleri ve çizgileri binada yer ediniyor. Müze yine bir Koç markası olan Divan tarafından işletiliyor. Müzede bulunan odalardan birisi pastane kafe olarak dizayn edilmiştir ve gelen ziyaretçilere hizmet vermektedir. Ayrıca kervansaray içine Koç Ailesi tarafından otel kısmına da Divan otel kurulmuştur. Yani tarihteki rolünü tam anlamıyla kazanamasa da otel ve kafe gibi iştiraklerin kurulmasıyla kısmi de olsa kervansarayın tarihteki rolü yakalanmaya çalışılmış.

Müze içerisinde gezmeye başladığınızdan ulaşım, havacılık, kara yolu taşımacılığı ve tıp alanındaki ilginç ve eski eserleri görmeniz mümkündür. Yeni kuşakların geçmişi biraz anlayabilmeleri ve öğrenebilmeleri açısından çok önemli eserler müzede sergilenmektedir. Eski arabalar, uçaklar, telsizler, haberleşme sistemleri, silahlar ve daha aklınıza gelemeyecek kadar birçok eser Rahmi Koç Müzesi’nde sergilenmektedir.

Rahmi Koç Müzesi nerede nasıl gidilir?

Ankara Rahmi Koç Müzesi ulaşım açısından kolay bir yerdedir. Ankara Kalesi ana giriş kapısının karşısında, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin hemen yukarısında yer alan müzeye ulaşmak oldukça kolaydır. Günümüzde yaklaşık 7 bin metrekarelik alana yayılan müze Çengelhan ve Safranhan olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır. Ulus’a gelen tüm otobüslerle Ulus Meydanı’nda inip Hisar Caddesi’nden Ankara Kalesi istikametinde yürüyebilir ya da taksiye binebilirsiniz. Çok kısa bir süre içerisinde müzeye ulaşabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi giriş ücreti 2023?

Ankara Rahmi Koç Müzesi’ne giriş yetişkinler için 20 TL, öğrenciler için 10 TL’dir. 10 kişi üzerindeki gruplar için bu fiyatlar 15 TL ve 7 TL oluyor. Müze kart geçerli değil.

Rahmi Koç Müzesi ziyaret saatleri?

Hafta içi 10:00-17:30

Hafta sonu 10:00-18:00,

Yaz döneminde 10:00-19:00 arasında giriş yapılabiliyor.

Pazartesi günleri kapalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.