Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patara Antik Kenti nerede? Patara Antik Kenti hikayesi? Giriş ücreti 2023?

Antalya’nın ünlü Patara Plajı’nın bulunduğu bölgede yer alan tarihi Patara Antik Kenti her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Antik Kent, binlerce yıldır cazibe merkezi olma özelliğini koruyor. Antalya’yı ziyaret eden herkesin görmek için can attığı bir yerdir. Patara Antik Kenti, tarihi, nerede, 2023 yılı giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi sorular oldukça merak ediliyor. Detaylar yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Patara Antik Kenti nerede? Patara Antik Kenti hikayesi? Giriş ücreti 2023?

Oldukça farklı ve etkileyici bir hikayesi olan Patara Antik Kenti, Likya Birliği'nin oy hakkına sahip 16 şehrinden biridir. Büyük İskender'in kuşattığı kentler arasında yer alıyor. Mitolojik öykülerde Patara'yı su perisi Lykia ile birlikte Apollon'un oğlu Paturus'un kurduğu anlatılıyor. Patara kentinin Romalılar döneminde önemli bir ticaret merkezi olduğu söyleniyor. Kent Bizanslılar döneminde de bu önemini sürdürmüştür. 

Patara Antik Kenti'nin sahilinde yer alan Patara Plajı, tarihi ve kültürel mirasıyla ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim sunuyor. Patara’nın tarihi çok eski dönemlere dayanmaktadır. 

Patara, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesine 16 km mesafede yer alan bir bölgedir.

Bu bölge, hem antik kente ev sahipliği yapmasıyla hem de muhteşem plajı ile bilinen bir yerdir. Manzarasına doyum olmayan doğal oluşum kum tepelerine sahip dünyaca ünlü plajı ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor Patara. Bölge geniş bir alana sahip olduğu için hem antik kent hem sahil kesimi oldukça büyük bir bölgedir. Burayı gezmek isteyenler geniş bir zaman ayırmalıdır. Peki Patara Antik Kenti nerede, nasıl gidilir, 2023 yılı giriş ücreti, ziyaret saatleri?

Patara’nın tarihi

Patara Antik Kenti’nin tarihi m.ö 13. yüzyıla kadar dayanmaktadır. O dönemde kentin ismi Patar olarak bilinmektedir. Milattan önce 3. yüzyıla gelindiğinde ise Patara adıyla Likya’nın önde gelen şehirlerinden biri olmuştur. M.Ö. 167’li yıllarda ise, kent Likya Birliği’nin başkenti konumuna sahip olmuştur. 

Bilinen bir efsaneye göre, denizlerin, fırtınaların, yüksek suların Tanrısı olarak bilinen Poseidon birgün Likyalılara çok kızmış hatta öylesine kızmış ki, her üfleyişinde Patara’ya azgın dalgalar, kumdan yağmurlar savurmaya başlamış. Günler, haftalar boyu durmamış Poseidon. Korku, pişmanlık ve endişe içindeki Pataralıların duaları, adakları, büyüleri işe yaramamış. Sonunda kentin büyük kahinleri toplanıp bir karar vermişler: Likya’nın tüm kadınları birlik olacak sahili dolduracak ve Tanrı Poseidon’un karşısında soyunacaklarmış...

Likyalı kadınlar bu sahilde toplanmış ve dalgalara karşı soyunmaya başlamışlar. Ve Poseidon utanmış, birden her yeri bir sessizlik kaplamış. Ne hırçın dalgalar ne de kum fırtınaları... Patara sahillerine bir daha hiç uğramamış hırçın dalgalar. Patara ile ilgili bilinen en eski efsane budur.
Patara plajı sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel plajlarından biri olarak gösterilmektedir. Yaklaşık 18 km uzunluğa sahip olan plaj Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Gelemiş köyü içerisinde bulunuyor.  

Patara Antik Kenti nerede nasıl gidilir?

Patara Antik Kenti, Antalya’nın Kaş ilçesi ile Fethiye arasında bir bölgede bulunmaktadır. Antik kent Kaş’a 42 km, Kalkan’a ise 16 km uzaklıktadır. 

Patara Antik Kenti ziyaret saatleri?

Antik kent haftanın her günü ziyarete açıktır, yaz ve kış dönemlerinde ziyaret saatlerinde değişiklik olabilir. 

1 Nisan – 31 Ekim arası ziyaret saatleri:
Açılış Saati: 08:00
Kapanış Saati: 19:30

31 Ekim – 1 Nisan arası ziyaret saatleri:
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 17:30

Patara Antik Kenti giriş ücreti 2023?

Antik kentin giriş ücreti 2023 yılı için 340 TL olarak belirlenmiştir. Kente giriş öğretmen ve öğrenciler için ücretsizdir. Müze kart geçerlidir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.