Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önder Özel Öğretim Kursu’nun “Balon Şenliği” 16’ncı defa düzenlendi

Yalova Önder Özel Öğretim Kursu tarafından her yılsonu öğrencileri motive etmek amacıyla düzenlenen “Balon Şenliği” bu yıl 16’ncı defa Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 14:39
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Önder Özel Öğretim Kursu’nun “Balon Şenliği” 16’ncı defa düzenlendi

Yalova Önder Özel Öğretim Kursu’nda öğrenim gören ortaöğretim öğrencilerinin şarkı söyleyip, şiir okuduğu, tiyatro gösterisi sunup, dans ettiği programda alanında uzman eğitimciler, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Sınava hazırlanan öğrenciler eğlenerek stres attı

Öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin ilgiyle takip ettiği program, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tuğçe Bütün ve ortaokul öğrencilerinden oluşan koronun sunumuyla başladı. Tarih Öğretmeni Elif Yurdakul ve öğrencilerden Ömer Berber’in “Benim Adım Öğretmen” şiirini birlikte okumalarının ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan “Öğrencilerimizin gözünden öğretmenlerimiz" adlı video ve “Öğretmenlerimiz bir karikatür olsaydı” çalışmaları sunuldu. 8. sınıf öğrencilerinden solist Rüya Özdinç ve piyanist Anıl Nogay özenerek hazırladıkları performanslarıyla büyük alkış aldı. Öğrencilerin modern dans gösterilerinin ardından Öğretmen Songül Tunç, birbirinden güzel şarkılarıyla izleyicileri mest etti. Programın en çok alkış alan etkinliği ise Edebiyat Öğretmeni Ümit Aydın'ın şarkılarını yazdığı, yönettiği uyarlama tiyatro gösterisi oldu. Öğrenciler: Salih Ege Özkaner, Doğan Sönmezler, Zehra Mercan, Burak Taylan, Reyyan Sönmez, İlayda Ticaret, Egecan Çelik, Ali Efe Yarbi ve Samet Bora'nın oynadığı tiyatrolu şarkı dinletisi, izleyicileri hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Ardından Matematik Öğretmeni Selen Dalgakıran’ın şarkı söylediği program, Berk Değirmenci, Osman Yaşar Temizkan ve Batuhan Tatlav’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

“Öğrencilerimizi rahatlatmayı amaçlıyoruz”

Öğrencilerin ve öğretmenlerin keyifle sunduğu programın ardından değerlendirmede bulunan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ümit Aydın, “Biz bu tarz programlarda öğrencilerimizi rahatlatmayı, onların kendilerini iyi hissetmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Biz aslında öğrencilerimizin eğlenerek bazı hislerini ve gerçekleri ortaya koymak istiyoruz. Tiyatro maalesef ülkemizde çok rağbet gösterilen bir sanat dalı değil. O yüzden tiyatronun içine şarkıları katarak, parodi şarkıları katarak duygularımızı ve düşüncelerimizi ortaya koymayı amaçlıyoruz.  Türkiye’de büyük platformların ara sıra yaptığı gibi tiyatro metni üzerine mizah içeren şarkılar, bizi anlatan parodi şarkılar ekleyerek eğlenceli hale getirip sunduk. İnşallah gelecek yıllarda da bu etkinliğimiz devam edecek.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.