Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olympos Tahtalı Dağı Teleferik Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati

Yüksekliğiyle nefes kesen ve ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan Olympos Tahtalı Teleferik, Antalya’nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Tahtalı Dağı, Kemer sahil şeridinde yer alan ve 2,365 metre yüksekliği ile bölgenin denize yakın en yüksek noktası konumunda olan bir dağdır. Bu yönüyle oldukça dikkat çeken ve ziyaretçilerin akın akın gittiği teleferik son yıllarda oldukça popüler. Peki Olympos Tahtalı Dağı Teleferik nerede, nasıl gidilir, ziyaret saati nedir ve teleferik ücreti gibi detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 15:27
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Olympos Tahtalı Dağı Teleferik Nerede – Nasıl Gidilir – Giriş Ücreti – Ziyaret Saati

Olympos Tahtalı Dağı, Torosların kolu Bey Dağlarının 2365 metre yüksekliği ile en büyük zirvelerinden birisidir, deniz ve dağ turizmini birleştiren önemli bir noktadır. Beydağları milli parkı içerisinde yer alan teleferik istasyonuna giderek dağın zirvesindeki eşsiz manzaraya karşı huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz.

Dağın yamacına ulaşmak için öncelikle Olympos Beydağları Milli Parkının içinden geçen yol ile Olympos Teleferik alt istasyonuna varmanız gerekir. Buradan 80 kişilik panoramik kabinler ile dağa çıkabilirsiniz. Seyahat esnasında göreceğiniz tabiat, manzara koruma altında olan özel bir alandır. 2365 metre yükseklikteki dağ istasyonu 360 derecelik panoraması ile Finike ve Side arasındaki manzaranın tadını çıkarmanıza imkan tanır.

Sadece manzara izlemek için değil farklı etkinlikler içinde buraya gidebilirsiniz. Tahtalı Dağı’nda ayrıca 200’er kişilik kapalı ve açık restoran, düğün, toplantı salonları, Shakespeare Mountain Bistro, yamaç paraşütü (paragliding), güneşlenme ve dürbün donanımlı seyir terasları ve muhteşem zirve panoraması bulunmaktadır. Bu muhteşem manzara karşı yapılacak birçok aktivite mevcuttur.

Cesaretli ve maceraperest kişilerin favori noktalarından olan Olympos Tahtalı Dağı, “Sea to Sky” sloganıyla Kemer’de gözünüze çarpacak olan teleferik ile yaklaşık 10 dakika süren bir yolculukla heyecanı doruklarda yaşamanız mümkün.

Olympos Tahtalı Dağı teleferiğinin alt istasyonunu şehir merkezinden ortalama 55 kilometre uzaklıktadır. Buraya ulaşır ulaşmaz teleferiğe binmek için acele etmeniz gerekir aksi halde 80 kişilik teleferik kabinleri çok hızlı bir şekilde dolmaktadır.

Teleferik hattında 4 direk bulunuyor. Teleferik, direk geçişlerinde açısını değiştiriyor ve sallanmalara neden oluyor. Hatta kendinizi boşluktaymışsınız gibi hissedebiliyorsunuz. Eğer bu geçişler sırasında panik olacağınızı düşünüyorsanız ayakta durmamaya dikkat etmelisiniz.

Teleferik yerden yükseldikçe Kemer’in eşsiz manzarası ve bitki örtüsü sizleri karşılıyor zirveye doğru ilerledikçe karla kaplı dağları görmeye başlıyorsunuz. 10 dakika süren yolculuğun ardından sizleri 3 katlı bir tesis eşliğinde muhteşem bir manzara karşılıyor. Restoran da bulunan bu mekanda manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Eğer manzaranın tümüne hakim olmak istiyorsanız teras katına çıkmanızı önerebiliriz.

Eğer yürüyüş yapmak isterseniz zirvenin karla kaplı yollarında biraz zorlanacağınızı söyleyebiliriz. Fakat yine de yaz aylarının ortasında karların arasında fotoğraf çekmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tahtalı Dağı Olympos Nerede - Nasıl Gidilir?

Tahtalı Dağı Olympos Teleferik, Antalya Kemer’de bulunmaktadır. Kemer’den yaklaşık 35 km, Antalya merkezden ise 57 km’dir. Çamyuva ve Tekirova tatil beldeleri arasında bir konumda yer almaktadır. Teleferiğe ulaşmak için, D400 ana yol üzerinden “Tahtalı Teleferik” sapağından girdikten sonra yaklaşık 7 km’lik bir yolu takip ederek Olimpos Teleferik ana istasyonuna ulaşabilirsiniz.

Tahtalı Dağı Olympos Giriş Ücreti – Ziyaret Saati

Yaz döneminde (1 Haziran – 31 Ekim) : 09.00 – 19.00 saatleri arası

Kış döneminde (1 Kasım – 31 Mayıs) : 09.30 – 17.00 saatleri arası

Zirveye Çıkış Fiyatı Ortalama: 100 ila 150 TL. Arasındadır. (Fiyatlar sezona göre değişiklik göstermektedir.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.