Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti – Ziyaret saatleri

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kayak merkezlerine olan ilgi de artmaya başladı. Kayak severler şimdiden kış tatili için arayışa başladı. Kayak başta olmak üzere çeşitli kış sporlarını sevenler amatör ve profesyonel sporcular kayak merkezlerine akın ediyor. Yalnız sporcular değil bu sporları yapmak isteyen tüm insanlar sevdikleri ile beraber en iyi hizmet alabilecekleri kayak merkezlerini araştırıyorlar. Ege Bölgesi’nde bulunmasıyla çevre şehirlerden oldukça ziyaretçi alan Murat Dağı Kayak Merkezi nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ve ziyaret saati gibi detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 10:40
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti – Ziyaret saatleri

Ege bölgesinin sıcak iklimine alternatif olarak Kütahya’da bulunan kış tatili severlerin favori mekanı Murat Dağı Kayak merkezi oluyor. Yaz ayalarından çıktığımız şu günlerde kış severler kayak tatili arayışına başladı bile. Türkiye’nin önde gelen kayak merkezleri arasında olan Uludağ, Kartalkaya, Palandöken gibi kayak merkezlerine alternatif olarak Kütahya’da bulunan Murat Dağı kayak merkezi de Ege Bölgesinde bulunan kayak severler için oldukça revaçta olan bir merkezdir.

İlginizi çekebilir / Katrancı Koyu Tabiat Parkı giriş ücreti 2023 – Nerede – Nasıl gidilir

İlginizi çekebilir / Fethiye Günlüklü Koyu Nerede – Nasıl gidilir – Giriş ücreti (2023) – Özellikleri

Murat Dağı temel özellikleri bakımdan da oldukça farklı ve eşsiz bir bölgedir. Murat Dağı 2312 metre uzunluğunda olup birçok farklı özelliğe sahiptir. Öncelikle, Banaz Çayı’yla beraber Porsuk Nehri ve Gediz Nehri de bu dağdan çıkarlar. Çeşitli bir bitki örtüsüne ev sahipliği yapan dağ, üç ayrı iklim tipinin de gözlemlendiği bir yerdir. Bu nedenle Murat Dağı bilim insanlarının da bir hayli ilgisini çekmektedir.

Murat Dağı’nın en önemi özelliği ise Ege Bölgesinin en uzun dağı olmasıdır. 1450 metre yüksekliğe sahip bu dağdan hem soğuk hem de sıcak su çıkarılabilmektedir. 1850 metreye gelindiğinde de Sarıçiçek Yaylası’na ulaşılır. Sarıçiçek Yaylası’nda Murat Dağı’nın kayak merkezi bulunmaktadır.

Bilinen en eski tarihine göre Murat Dağı, antik çağda Dindymon adıyla anılan bir dağdır. “Ana Tanrıça Kibele’nin kutsal mekanı” anlamına gelen bu isim 1313 yılından itibaren Türkmen beylerinden Cengaveri Murat Gazi’nin adıyla anılmaya başlamıştır.

Oldukça yüksek bir dağ olan Murat Dağı’nda kayak yapmanın keyfi anlatılamayacak kadar fazladır. 1450 metre yükseklikte hizmet veren Murat Dağı Kayak Merkezi’nde 800 kişi kapasiteli teleferik bulunmaktadır. 1376 metre uzunluğa sahip pistleriyle hizmet veren tesiste günübirlik ya da konaklamalı olarak tatil yapma imkanı bulabilirsiniz.

Profesyonel kayakçılar için yetersiz kalabilecek bu pist orta ve acemi düzeydeki kayakçılar için oldukça yeterlidir. Kayak merkezinin içerisinde iki ayrı pist bulunmaktadır. Bir kayak ve bir kızak pisti. Baby lift olarak bir telesiyej bulunmaktadır. Kayak pisti 600 metre uzunluğundadır. Murat Dağı’nın çevresi ormanlarla çevrilidir bu yönüyle de oldukça güzel bir manzaraya sahiptir. Bu bölgeye gelindiğinde bol bol oksijen almak mümkündür. Uygun bir zaman bulunursa piknik yapılması da mümkündür. Yakınlarda ayrıca doğaya ek olarak bir göl de yer almaktadır.

Murat Dağı Termal Suları

Murat Dağı’nın kayak merkezinin yanı sıra termal kaplıcaları da meşhurdur. Bölgede yan yana bulunan iki adet hamam mevcuttur. Bu hamamların Germiyanoğulları döneminden kaldığı düşünülmektedir. Hacıdâna ve Kocahamam adlarıyla anılan hamamların suyu Murat Dağı’nın batı yamaçlarından elde edilir.

Kaplıca suyunun sıcaklığı 43 ile 37 derece arasında değişiklik göstermektedir. Söylenene göre bu su şifalı bir sudur ve sinir hastalıkları, deri hastalıkları, kadınsal hastalıklar, kas ağrıları ve en önemlisi romatizmal rahatsızlıklara iyi gelmektedir.

Kayak yapmaktan korkanlar ya da acemi olanlar burada kızak ile kaymanın keyfini çıkarabilir. Kayak yapmak için gerekli malzemeleri olmayanlar için kayak tesisinde ekipman kiralama imkanı da mevcuttur.

Murat Dağı Kayak Merkezi nerede – nasıl gidilir?

Murat Dağı Kayak Merkezi, Kütahya il merkezine 124 kilometre, Gediz ilçesine 30 kilometre mesafede bulunmaktadır. Kütahya merkezinden Gediz ilçesine kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Toplu taşıma ya da özel araçlarla Gediz ilçesine vardıktan sonra Murat Dağı Kayak Merkezi'ne kısa sürede ulaşılabilmektedir. Gediz ilçesinden kayak merkezine direk giden servis araçları da bulunmaktadır.

Murat Dağı Kayak Merkezi Fiyatları 2023

Yanınızda kayak ekipmanlarınız yoksa kayak ekipmanı kiralamak için ödeyeceğiniz ücret minimum 90 TL ve 120 TL arasında değişmektedir. Kızak kiralama fiyatı 20 TL’dir. Mekanik tesisleri kullanmak için ödeyeceğiniz ücret ise günlük 120 TL’dir.

Hilal Baldemir / Yalova Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.