Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftülükten kan bağışı kampanyasına destek çağrısı

Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, Kızılay tarafından 23 Ağustos Cuma günü saat 13.00-22.00 arasında gerçekleştirilecek olan kan bağışı kampanyası için vatandaşlardan destek istedi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 03:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 16:14
Kaynak: YALOVA HAYAT
Müftülükten kan bağışı kampanyasına destek çağrısı

Kızılay Çiftlikköy Kan Merkezi Koordinatörü Oya Koçak ve Sevda Hazal Ak, düzenlenecek olan kan bağışı kampanyası hakkında Çiftlikköy İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy'u makamında ziyaret ederek bilgi verdiler. Kampanyanın 23 Ağustos Cuma günü saat 13.00-22.00 arasında Çiftlikköy Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştirileceği belirten Kızılay Çiftlikköy Kan Merkezi Koordinatörü Oya Koçak ve Sevda Hazal Ak kan stoklarının her zaman talepleri karşılayacak durumda tutulmasının önemine vurgu yaptılar. Bu anlamda kan bağışı kampanyalarına halkın daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini ifade eden Koçak ve Ak, Çiftlikköy Müftülüğü’nün de bu anlamda halka çağrıda bulunmasının etkili olacağının altını çizdiler.

Ziyaret sırasında konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, kan bağışının önemine vurgu yaparak, "Hasta kardeşlerimizin zor anlarında yanında olduğumuzu gösteren ve dualarını almaya vesile olan kan bağışı çok önemli bir iyiliktir. Peygamber Efendimiz (sav) 'hastanın duası meleklerin duası gibidir' buyuruyor. Böyle bir iyiliğe vesile olmak için Müftülük olarak sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızı gönüllü kan bağışına davet ediyoruz" dedi.  

Kan bağışının sadece bir tıbbi işlem değil, aynı zamanda insanlığa hizmet olduğunu ifade eden Ulusoy, "Her bir kan bağışı, bir canın kurtarılması demektir. Bu nedenle, tüm hemşehrilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Kan bağışı yaparak hem bir canı kurtarabilir hem de sevap kazanabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kızılay yetkilileri de, kampanyaya katılacak tüm vatandaşlara teşekkürlerini sunarak, kan bağışının önemini bir kez daha vurguladı. Sağlıklı her bireyin kan bağışında bulunabileceğini belirten yetkililer, kampanyaya katılımın hayati önem taşıdığını ifade etti.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.