Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mogan Gölü nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023? Ziyaret saatleri

Ankara’da bulunan Mogan Gölü güzelliğiyle herkesi büyülüyor. Ankaralıların deniz hasretini bir nebze olsun gideren Mogan Gölü yılın her mevsimi farklı bir güzelliğe bürünür. Mogan Gölü’ne gidenler farklı aktiviteler yapma imkanı da buluyor. Mogan Gölü nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti ziyaret saatleri? Bu soruların cevabını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 14:46
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Mogan Gölü nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023? Ziyaret saatleri

Başkentlilerin sık sık vakit geçirdiği yerlerden biri Mogan Gölü’dür. Ailecek piknik yapmak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için oldukça doğru bir adres olan Mogan Gölü hem Ankaralılar hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler tarafından oldukça merak edilmektedir. Mogan Gölü nerede nasıl gidilir? Ankara Mogan Gölü kaç km?

İlginizi çekebilir / Sütüven Şelalesi nerede, nasıl gidilir?

İlginizi çekebilir / Eminönü Tarihi ve Eminönü Fotoğrafları

Mogan Gölü Yalova Hayat

Mogan Gölü Başkent Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır. Toplam 11 kilometre uzunlukta olan Mogan Gölü'nün yüzey alanı ise 561.2 hektar gelmektedir. Gölün içinde başlıca olarak sazan, turna, gümüş olmak üzere birkaç balık türü yaşamını sürdürebilmektedir. Mogan Gölü çevresinde hem belediyelere ait hem de özel işletmelere ait birçok restoran, çay bahçesi ve kafe bulunmaktadır. Gölün etrafında spor aktiviteleri yapmak içinde uygun mekanlar bulunmaktadır. Ayrıca gölün çevresine konumlanmış mesire alanları ise hafta sonu piknikleri için sıklıkla tercih edilmektedir.  Gölün içerisinde tekne turu yapma imkanı da bulunuyor. Mogan Gölü batı kıyısında bulunan Mogan Parkına giriş yaptıktan sonra deniz fenerlerinden itibaren mangal alanları başlamaktadır. Bu alanda 200 civarı mangal masası bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında hafta sonları doluluk oranı hat safhada olan park ve göl çevresine gitmek isteyenler çok erken saatlerde gitmelidir. Göl etrafında mangal yapma alanı bulunmuyor. Mangal yapmak isteyenler Mogan Parkına giriş yapmalıdır.

Mogan Gölü Yalova Hayat 1

Mogan Gölü coğrafi yapısına bakacak olursak, Alüvyon birikimi arasında bulunan Mogan Gölü hafif tuzlu bir suya sahiptir. Bir set gölü olan Mogan Gölü Eymir Gölü ile de bağlantılıdır ve bu iki gölün de uzanışı bir vadi uzanışına uymaktadır. Sukesen, Başpınar, Gölova, Yavrucak ve Çolakpınar gibi toplam 11 dere ile beslenen Mogan gölü, Eymir gölü ile Ankara ve Konya yolunun altından da geçmekte olan bir kanalla birbirine bağlıdır. Eymir gölü Mogan Gölü'nden beslenmektedir.

Mogan Gölü Yalova Hayat 2

1910 senesinde kar yağışı aşırı olmuş ve bunun ardından Mogan gölü ile Eymir gölü bir süreliğine tek göl haline gelmişlerdir. Günümüze kadar toplam 226 kuş türü tespit edilmiş olan Mogan Gölü'nde çok fazla balık bulunmaktadır. Mogan gölünün çevresi ise tarımsal araziler ile kaplıdır. Gölün güney kısmında sulak çayırlar bulunmaktadır.

Mogan Gölü çevresinde bulunan ve 644.979 metrekare alan üzerine kurulan doğa parkı içerisinde birçok etkinlik alanı bulunmaktadır. Ankara’yı ziyarete gelen turistlerin uğrak noktası olan Mogan Gölü turizm açısında da uğrak bir mekandır.

Mogan Gölü Yalova Hayat 3

Mogan Gölü nerede nasıl gidilir?

Mogan Gölü’ne Ankara’dan veya çevre illerden gitmek isteyenler için yol tarifi şu şekildedir. Mogan Gölüne Araçla gidecek olanlar öncelikle Ankara-Konya otobanına çıkmalı, ardından Gölbaşı-Haymana yol ayrımından sağa dönerek Haymana yoluna girmelidir. Yaklaşık olarak 5-10 dakikalık bir sürüş sonrası göl tabelasına ulaşılmaktadır. Toplu taşıma ile göle gidecek olan vatandaşlar ise Sıhhiye, Kızılay ve Ulus'taki otobüs duraklarından 101, 108, 177, 182 numara belediye otobüslerini kullanarak Mogan Gölüne gidebilirler.

Mogan Gölü Yalova Hayat 4

Mogan Gölü giriş ücreti 2023?

Mogan Gölü çevresinde giriş için herhangi bir giriş ücreti alınmamaktadır. Mogan Parkına girişte ise araçlı girişlerde 20 TL ücret alınmaktadır. Yaya olarak girişte ücret alınmamaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.