Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaris Turunç Plajı nerede? Turunç Plajına nasıl gidilir? Turunç Plajı hakkında bilgiler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Turunç, Mavi bayrak ödüllü denize kıyısı olan ve başlıca geçim kaynağı turizm olan bir mahalledir. Yerli ve yabancı turistlerin sık sık ziyaret ettiği Turunç eşsiz doğa güzelliğiyle ve masmavi deniziyle yaz kış ziyaretçi alıyor. Peki Turunç Plajı nerede? Turunç Plajına nasıl gidilir? Turunç gezilecek yerler nerelerdir? Bu soruların cevapları yazımızda…

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 16:10
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Marmaris Turunç Plajı nerede? Turunç Plajına nasıl gidilir? Turunç Plajı hakkında bilgiler

Turunç 1998 yılına kadar Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir mahalleydi. 1968 yılında Marmaris-Turunç yolunun açılmasıyla köyde gelişim başlamış, turizm faaliyetleri artmıştır. Her yıl gelen yerli ve yabancı turist sayısı giderek artmıştır.

Turunç 9 Ekim 1998 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüşmüştür. Bu tatil beldesine ulaşabilmek için İçmeler üzerinden gidilmesi gerekiyor.

Turunç, Marmaris‘in hemen yanı başında çok güzel bir koya sahip sahil bir beldesi konumundadır. İçmeler ‘den sonra Marmaris’in en popüler beldesidir. Turunç Plajı nerede? Turunç Plajına nasıl gidilir? Turunç gezilecek yerler nerelerdir?

İlginizi çekebilirBodrum Yat kiralama fiyatları

Marmaris Turunç 1

İçmeler üzerinden Turunç’a yolculuk yapmak isteyenleri virajlı bir yol beklese de ormanlar, çam ağaçları ve denizi bir arada görebileceğiniz virajlı yolda ilerlemek büyük bir keyif sunuyor. Yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Adından da anlaşılacağı üzere Turunç’ta çok sayıda meyve ve turunç ağaçları bulunmaktadır. Bölgenin turunç kalitesi oldukça iyidir. Belde halkı bu alanda da geçim sağlamaktadır.

Turunç beldesi eski bir balıkçı kasabası olarak bilinmektedir, aynı zamanda mavi tur teknelerinin ve yatların da son yıllarda en popüler uğrak noktalarından biridir. Sahil boyunca demirlermiş pek çok yerli yabancı tekne ve yat görmek mümkündür. Bölgedeki restoranlar yaz boyunca oldukça kalabalık fakat kışında ziyaretçilerin uğrak noktası konumundadır.

Turunç Koyu ve Turunç Halk Plajı Türkiye’de bulunan mavi bayraklı plaj statüsünde yer almaktadır. Mavi bayrak statüsü Turunç beldesinin deniz ve plajlarının oldukça temiz ve berrak olduğu anlamına gelir. Turunç Halk Plajı’nın uzunluğu yaklaşık 300 metre ve genişliği ise yaklaşık 10 metredir. Yatlar için yat limanı ve gerekli sahil kolaylıkları da mevcuttur. Özel yatı ile Turunç’a gelmek isteyen tatilciler için demir atmak oldukça rahattır.

Marmaris Turunç 1

Turunç’ta Gezilecek Yerler, Aktiviteler

Öncelikle bölgenin Mavi Bayrak statüsüne sahip plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda eşsiz manzarasıyla mest olabilirsiniz. Deniz keyfinin yanında muhteşem doğası ve çam ormanlarıyla kaplı Turunç tepelerinde doğa yürüyüşü yapmak çok keyifli bir aktivitedir. Palamut Tepesi adı verilen bölge doğa yürüyüşü için çok ideal ve manzarası harikadır. Turunç aynı zamanda ATV ve safari yapmak isteyenlerin de uğrak noktalarından biridir.

Turunç’ta farklı bir aktivite yapmak isteyenler bölgenin berrak ve mavi sularına dalış yapabilirler. Turunç’ta aynı zamanda sahilde kesiminde su sporları hizmeti veren tesisler de bulunmaktadır. Bu tesislerden ekipman kiralayarak her türlü su sporu aktivitesi yapılabilir.

Turunç’ta yeterince vakit geçirdikten sonra bölgedeki tekne turlarıyla çevre koylara (Kumlubük, Çiftlik ve Gebekse Koyu) ve plajlara da gidebilirsiniz.

Marmaris Turunç 3

Turunç Plajına nasıl gidilir?

Turunç, Marmaris’in yaklaşık 20 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Denizden ise 15 mil mesafededir. Marmaris’ten bölgeye düzenli olarak minibüs seferleri yapılanmaktadır. Özel aracıyla gitmek isteyenler Marmaris’e ulaştıktan sonra İçmeler üzerinden yarım saatlik bir yolculuk ile Turunç’a ulaşabilir.

Marmaris Turunç 4

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.