Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAG-DER Yalova: Çok söylüyoruz ama duyan yok

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina belirlenemeyen bir nedenle çöktü. 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, 8 kişi de yaralı olarak çıkartıldı. MAG-DER Yalova’da bu duruma dikkat çekti ve bazı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 01:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
MAG-DER Yalova: Çok söylüyoruz ama duyan yok

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), İstanbul’da yaşanan üzücü olay sonrasında bir açıklamada bulundu ve bir kez daha eğitimin öneminden bahsetti. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi'nde bir bina belirlenemeyen bir nedenle çöktü. 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, 8 kişi de yaralı olarak çıkartıldı.

‘’YETİŞMEK KOLAY DEĞİL’’

Konu ile ilgili MAG-DER Yalova tarafından yapılan ilk açıklamada, ‘’Küçükçekmece'de 3 katlı bina 8.30 çökmüş. Kurtarmacı arkadaşlar tüm imkanları ile çalışıyor. Saat 10.30 7 kişi çıkarılmış 2 kişi için çalışma yapılıyor. Kurtarma ekiplerine gerçekten teşekkür ederiz. 3 katlı binada tüm imkanlarla 2 saatte henüz enkaz çalışması bitmemiş. Evet Vatandaş !!! bir değil binlerce bina yıkıldığını düşün kurtarma ekipleri ne yapsın. Yetişmek kolay değil. Maraş’ta enkaz başına gittiğimizde etrafımız sarılırdı ne olur ses geldi gelin. Tabii kimseyi kırmadan aynı anda 4 enkazda çalıştık. Fakat Vatandaşı enkaza sokmadan destek aldık ve verdiler. Felaket başa gelmeden önce onun önlenmesi ve savunması vasıtalarını düşünmek lazımdır’’ ifadelerine yer verildi.

‘’Gelin afet olmadan eğitim alın’’

Afet durumlarında önceden alınmış eğitimin büyük fayda sağlayacağından bahseden MAG-DER yetkilileri bu durumu şöyle açıkladı, ‘’Gelin afet olmadan eğitimleri alın bilginiz olsun. Olası bir depremde ekiplere yardım etmeniz veya kendinizin kurtarma yapması çok önemli.’’

‘’KENDİ BAŞIMIZA KALACAĞIZ’’

Yapılan bu önemli açıklamanın sonunda ise Yalova’nın olası bir afette tek başına olacağını belirten ve kendi yağımızda kavrulacak halde olmamız gerektiğini belirten yetkililer, sözlerini tamamlarken,

‘’Olası büyük çaplı depremlerde Kendi başımıza kalacağız. Bir kez daha çare sizsiniz. Eğer örgütlenemez deprem öncesinde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğini bilmezseniz, çaresiz kalırsınız. Seyirci değil, katılımcı olalım. Bu bölgede Marmara'da oluşacak olan bir depremde 6 il ve Türkiye nüfusunun üçte biri etkilenecektir. Böyle bir deprem olduğunda İstanbul'da 30 bin binanın ağır hasar görüp yıkılacağı belirtilmektedir. İstanbul Türkiye’nin kalbidir arama kurtarma ekipleri enkazlar da çalışırken 10 kişilik bir ekiple görev yapar 24 saat esasına göre çalışır. Kurtarmacı yokluğundan en az 6 kişilik bir ekiple çalışıldığını düşünürsek, dinlenmeleri göz önünde tutarsak bu da yalnızca İstanbul için yüz binlerce kurtarmacıya ihtiyaç vardır. Bu anlamda Yalova'ya kurtarma ekiplerinin yönlendirilmesi az veya hiç olmayacaktır onun içindir ki Yalova’da kendi yağımızla kavrulmasını bilmeliyiz’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.