Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir? Giriş Ücreti ziyaret saatleri?

Antalya’nın Aksu ilçesi sınırlarında bulunan Kurşunlu Şelalesi adeta bir film sahnesini andıran muhteşem doğal güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. El değmemiş doğal yapısıyla size cennetten bir köşedeymişsiniz gibi hissettirir. Peki Kurşunlu Şelalesi nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti ziyaret saatleri nedir? Detayları sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 13:09
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı nerede nasıl gidilir? Giriş Ücreti ziyaret saatleri?

Kurşunlu Şelalesi 1986 yılında tabiat parkına dönüştürülmüştür ve ziyarete açılmıştır. Harika bir doğaya sahip olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı sadece bir şelaleden ibaret değildir. Tabiat parkı içerisinde yeşilin her tonunu görebileceğiniz gibi gölet içerisinde balıklar ve ördeklerin yanısıra bir çok kuş çeşidi, sincap, tavşan, kaplumbağa gibi hayvanların yaşadığı bir doğal yaşam alanıda görebilirsiniz. Her yönüyle hayranlık uyandıran bu şelale Antalya’da yaşayan veya Antalya’ya turistik gezi için gelen herkesin merak ettiği ve mutlaka ziyaret ettiği bir yerdir. 

ilginizi çekebilir / Mogan Gölü nerede nasıl gidilir?

ilginizi çekebilir / Torbalı Aquapark nerede nasıl gidilir?

Kurşunlu Şelalesini besleyen akarsu kaynakları yaz aylarında yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı azalmaktadır. Fakat hiç bir zaman akarsu su kaynakları kesilmiyor. Tabiat parkına yaz aylarında değilde sonbahar, ve ilkbaharın ilk zamanlarında giderseniz gürül gürül akan şelaleyi izleyebilir bu doğal güzelliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Yaz aylarında su kaynaklarında azalmaya karşın Aksu Barajından yapılacak olan hat ile dereyi besleme ile çözüm bulunacağı planlanıyor. 

Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkında bulanan şelale 18 metre yükseklikten dökülmektedir. 

Giriş ücretini ödedikten sonra taş merdivenlerden aşağı doğru bir süre iniyorsunuz. Yaklaşık 100 basamak kadar. Şelalenin bütün çevresini saran patika yollar ve yürüyüş için yapılan ahşap platformlarda yürüyerek muhteşem doğanın ve eşsiz şelalenin tadını çıkarabilirsiniz. Adeta saklı bir cennet gibi olan Kurşunlu Şelalesi’nin muhteşem manzarasında oldukça güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Kurşunlu Şelalesi’nde ana şelale dışında birçok küçük şelale bulunmaktadır. Bu küçük şelaleler 7 adet küçük gölet olarak birbirine bağlanmaktadır. Gölcükler yaklaşık 6 metre derinliğe sahiptir 1600 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Aynı zamanda Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde yer almaktadır. 

Kurşunlu Şelalesi Milli Parkı genel olarak 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. 

Tabiat Parkında bulunan piknik alanı içerisinde, manzara seyir terası, çocuk parkı, restoran, otopark, gezinti patikaları, içme suyu ve tuvalet imkanı mevcuttur. 

Bitki örtüsüylede eşsiz bir güzelliğe sahip olan Kurşunlu Şelalesi’nin çevresinde çoğunlukla kızılçam ağaçları bunun yanı sıra birçok farklı ağaç ve bitki türü mevcuttur. Park içerisinde bulunan akarsu, içinde yaşayan balıkları görebilecek temizliktedir. Bir çok balık çeşidi bu akarsu içerisinde barınıyor.

Tabiat Parkı içerisinde Osmanlı Kahvecisi ve Hikaye Cafe gibi işletmeler bulunuyor.

Kurşunlu Şelalesi nerede nasıl gidilir?

Tabiat Parkı Antalya il merkezine yaklaşık 20 km mesafede Aksu ilçesi sınırlarında bulunuyor. Şelaleye gitmek için Antalya merkezinden Serik ilçesi yönüne doğru giderken Isparta Burdur Denizli Ankara  kavşağınından bu yöne doğru dönüş yapılması gerekiyor. Bu kavşakta Kurşunlu Şelalesi yön tabelasınıda görebilirsiniz. Aynı zamanda Antalya’da 81 nolu otobüsler Kurşunlu Şelalesine ulaşabiliriyorsunuz.

Kurşunlu Şelalesi giriş ücreti 2023?

Tabiat Parkına giriş ücreti Yetişkin için 8 TL, Öğrenci için 4 TL. Otopark ise ücretsizdir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.