Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kovada Gölü Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kovada Gölü Milli Parkı 2023 Giriş Ücretleri

Kovada Gölü Milli Parkı, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan doğasıyla ve keşfedilmeyi bekleyen muhteşem güzelliğiyle doğa ve kamp severlerin en uğrak noktası oluyor. Kovada Gölü Milli Parkı doğayla iç içe olmayı sevenlerin ve kampçıların en gözde mekanları arasında geliyor. Peki Kovada Gölü Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kovada Gölü Milli Parkı 2023 Giriş Ücretleri ne kadar? gibi soruları merak ediyorsanız cevapları sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 14:48
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Kovada Gölü Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kovada Gölü Milli Parkı 2023 Giriş Ücretleri

Kovada Gölü Milli Parkı, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan, bisiklet parkuru, kamp alanları, yürüyüş yolları ve kuş gözlemciliği ile bilinen nadir güzelliklerden biridir. Lokasyon olarak Kovada Gölü çevresinde bulunan bu park, zengin florasıyla ve eşsiz doğasıyla da yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakmaktadır. Peki Kovada Gölü Milli Parkı nerede? Kovada Gölü Milli Parkı’na nasıl gidilir? Kovada Gölü Milli Parkı giriş ücreti 2023?

İlginizi Çekebilir / Marmaris Turunç Plajı

Kovada Gölü Milli Parkı Yalova Hayat

Kovada Gölü Milli Parkı 1970 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Toplamda 6,534 hektarlık büyük bir alana sahiptir ve söz konusu alanın 790 hektarlık bölümünde büyüleyici güzelliğiyle Kovada Gölü yer almaktadır. Yaban hayatı çeşitliliği, doğal kaynakların peyzaj bütünlüğü sağlaması ve eşsiz flora zenginliğinin korunması eşsiz bir doğa güzelliğiyle Kovada Gölü Milli Parkı’nı özel kılmaktadır.

Kovada Gölü Milli Parkı spor yapmayı sevenler için oldukça güzel bir alandır. Hem bisiklet parkurları hem de yürüyüş parkurlarıyla ve eşsiz doğasıyla spor yapmayı keyifli hale getiren bir yerdir.

Kovada Gölü Milli Parkı Yalova Hayat 1                                                                      

Kovada Gölü Milli Parkı bisiklet parkurunun 4. kilometresinden sonra parkın tabelasını görebilirsiniz. Buradan sağa döndükten sonra parkurun kalan bölümü bu yol güzergahında yer almaktadır. Parkurda ilerledikçe sağınızda ve solunuzda elma bahçelerinin eşsiz güzelliğiyle bisiklet sürmenin keyfine varabilirsiniz. Kovada Milli Parkı’nı, Eylül ve Ekim aylarında ziyaret ederseniz, elma hasadını izleyebilir hatta sizde elma toplayabilirsiniz.

Bisikletle 23 kilometre ilerledikten sonra parkurun son 3 kilometresinde Kovada Gölü'nün eşsiz manzarası sizi karşılamaktadır. Burada durup gölün muhteşem güzelliğine karşı dinlenebilirsiniz.

Bisiklet parkuru ve yürüyüş parkurları dışında Kovada Gölü kıyısında piknik yapabilir ya da kamp kurabilirsiniz.

Kovada Gölü kıyısında iki adet iskele bulunmaktadır. İlk iskeleden 200 metre sonra ikinci iskeleye ulaşırsınız. Bu yolu takip ettikten sonra ise yarımadaya ulaşırsınız. Yarımadanın en yüksek noktasına ulaştığınızda sizi muhteşem bir doğa ve göl manzarası aynı zamanda gözetleme kulesi karşılar. Burada dilediğiniz gibi harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kovada Gölü Milli Parkı Yalova Hayat 2

Kovada Gölü Milli Parkı Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Kovada Gölü Milli Parkı, Isparta’nın Eğirdir ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kovada Gölü Milli Parkı’nın Isparta il merkezine uzaklığı 66 kilometredir. Eğirdir ilçe merkezinden Kovada Gölü Milli Parkı’na olan mesafe ise; 29,9 kilometredir.

Kovada Gölü Milli Parkı’na toplu taşıma ile ulaşım imkanı yoktur. Bu nedenle şahsi araç ile gidilmesi gerekir.

Kovada Gölü Milli Parkı Yalova Hayat 4

Kovada Gölü Milli Parkı 2023 Giriş Ücretleri

Kişi başı tam giriş ücreti: 19₺

Kişi başı indirimli giriş ücreti: 10₺

Bisiklet giriş ücreti: 19₺

Motosiklet ve ATV giriş ücreti: 40₺

Otomobil, kamyonet, pikap, oto/moto karavan giriş ücreti: 60₺

Minibüs giriş ücreti: 175₺

Midibüs giriş ücreti: 285₺

Otobüs giriş ücreti: 570₺

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.