Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KONYALOVA Derneği’nden Vali Kaya’ya Ziyaret

Konyalova Derneği Başkanı Uğur Daban ve Yönetim Kurulu üyeleri Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 03:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 03:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
KONYALOVA Derneği’nden Vali Kaya’ya Ziyaret

Konya’dan Yalova’ya Kültür, Sanat, Turizm ve Eğitim Derneği (Konyalova) Başkanı Uğur Daban ve beraberindeki heyet, Vali Hülya Kaya’yı makamında ziyaret etti. Dernek faaliyetleri hakkında sunum yapan heyet, 2024 yılında 500 çocukla Şivlilik Festivali yapmak istediklerini söyledi. Vali Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Kaya, Şivlilik konusunda kendisinin de anıları olduğunu, dernek lokalini de en kısa zamanda görmek istediğini belirtti.

Konyalova Derneği, 2015 yılında kurulduğu günden bu yana Yalova’da Konya kültürünü yaşatmak, sanatını göstermek, turizmi geliştirmek ve eğitim alanında hizmet vermek amacıyla faaliyet gösteriyor. Dernek, 2018 yılında tüzük değişikliği yaparak, hemşeri derneği dar gömleğinden sıyrılarak, kentlilik bilinci ve gelişimine daha çok katkı sağlamak için önemli bir karar aldı. Dernek, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Şivlilik Festivali ile Yalova’da çocuklara Konya’nın yöresel oyunlarını, müziklerini, yemeklerini ve el sanatlarını tanıtıyor. Dernek, 2024 yılında bu festivali 500 çocukla yapmayı hedefliyor.

Ziyaret sonrasında dernek başkanı Uğur Daban, dernek logosunun anlamını anlatarak, logonun işlendiği el yapımı akrilik Tef’i Yalova Valisi Dr. Hülya Vali Kaya’ya hediye etti.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.