Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızkumu Plajı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kızkumu Plajı Özellikleri, Giriş Ücreti (2023)

Marmaris’in en özel ve favori plajlarından biri olan Kızkumu plajı yerli ve yabancı turistler tarafından çok sık ziyaret ediliyor. Doğayla içi içe ve huzurlu ortamı ile sakin bir tatil geçirmek için ideal noktalardan biri olan Kızkumu plajı yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Peki Kızkumu plajı nerede nasıl gidilir, ziyaret saatleri, giriş ücreti 2023? Merak edilen her şey haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2023 14:06
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Kızkumu Plajı Nerede Ve Nasıl Gidilir? Kızkumu Plajı Özellikleri,  Giriş Ücreti (2023)

Kızkumu plajı Muğla ilinin Marmaris ilçesinde bulunan Orhaniye köyünde yer alan bir plajdır. Kızkumu plajı çevresinde tamamen çam ağaçlarıyla çevrili bir orman bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir / Şahindere kanyonu nerede nasıl gidilir? Giriş ücreti 2023 ziyaret saatleri

Kızkumu plajını bu kadar özel kılan ise denizin içerisinde kendi kendine oluşan yoldur. Denizin üzerinde yürüme imkanını ziyaretçilerine sunan bu oluşum ortalama 600 metre uzunluğundadır. Bu bölgede yürüyen insanlara tepeden baktığınızda sanki deniz üzerinde yürüyormuş gibi görüyorsunuz. Bu duruma ilk kez tanık olanlar hayranlıklarını gizleyemiyor. Yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken bu plaj yürüyüş yolu sayesinde ziyaretçi akınına uğruyor.

Eski Rum köylerinden olan bu yerleşim alanın geçmiş dönemlerdeki adı ‘Kırsaçlı Vail’ anlamına gelen ‘Kırvasil’ imiş. Ortalama 2200 yıllık bir geçmişe sahip olan köyün denizi, çam ağaçları ve tarihi zenginlikleri ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor.

Kızkumu plajının aynı zamanda çok özel bir hikayesi vardır. Efsaneye göre zamanında Kızkumu’nda yaşayan bir balıkçı ve bu balıkçının aşkına karşılık bulduğu bir de kralın kızı varmış. Aralarındaki statü farklılığı her imkânsız aşk gibi o dönemde de bu büyük âşıkların arasına girmiş. Koskoca kralın kızının bir balıkçıya gönlünü vermesi kabul edilebilir bir durum değilmiş. Ancak aşk bu, laf, söz, statü dinler mi? Genç âşıklar geceleri gizli gizli bu bölgede buluşurlarmış. Bir gün kral bu gizli buluşmaları öğrenmiş ve kızının peşine adamlarını takmış. Adamlar kızı ve balıkçıyı takip ettikten sonra kötü haberi krala uçurmuşlar, denizden gelen balıkçı delikanlı ile ona ışıkla karadan rehberlik eden kral kızının buluşma hikâyesini bir çırpıda anlatmışlar. Bunun üzerine kral adamlarına kızını yakalamalarını ve delikanlıyı da ışıkla kandırarak sahile almalarını ve ardından da bu umutsuz aşkı tam da orada noktalamalarını emretmiş. Akşam karanlık çökünce kralın adamları kızı yakalayarak başlamışlar operasyona, ışık yakarak delikanlıyı kendilerine doğru çekmeye başlamışlar. Efsaneye göre kralın kızı askerlerin elinden kurtularak delikanlıya doğru koşmaya başlamış. Tam da bu sırada bir mucize gerçekleşmiş ve kızın denizde adım attığı her yer yol olmaya başlamış. Kıza yol açan deniz kralın adamlarına aynı cömertlikte davranmamış, kızın adımları ile oluşan yol kralın adamlarını sırtında taşımamış. Kız koşarak balıkçının bulunduğu kayığa varmış varmasına ancak onu elinden kaçırdıklarını anlayan kralın adamlarından biri çekmiş okunu ve tam da kayığa çıkacakken vurmuş kralın kızını. Hikâye burada bitiyor. Çakıl yolun sonundaki kız heykeli kralın kızının son ulaştığı nokta. Hikâyenin sonrası bir sır çünkü delikanlı kızı kayığa aldığı gibi uzaklaşmış. Öldüler mi mutlu mesut yaşadılar mı bilinmez ancak kızın yaralandığı ve koşarken oluşan kumdan yolun bu nedenle kırmızıya bulandığı rivayetler arasında.

Kız Kumu Plajı, 600 m uzunlukta 3 m genişliğinde denizinin içindeki kızıl rengi kum ve çakıl karışımıdır. Kumsal kısmı ise hafif taşlı ve kum karışıktır.

Kızkumu plajı nerede nasıl gidilir?

Kızkumu plajı Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Orhaniye köyünde yer almaktadır. Orhaniye Turgut’tan 2,5 km uzaklıkta yer almaktadır. Kız Kumu Plajı’na özel araç ile gitmek için en iyi güzergah Marmaris tercih edilecekse Datça yoludur. Marmaris - Datça yolu üzerinden yaklaşık yarım saat ilerledikten sonra Hisarönü - Orhaniye - Selimiye sapağına gelinir. Buradan 5 km daha ilerledikten sonra Kızkumu’na ulaşılabilir.

Kızkumu plajı giriş ücreti 2023?

Kızkumu plajına giriş yapmak için herhangi bir ücret ödenmiyor. Otopark bulunmadığı için aracınızı yol kenarına park ediyorsunuz. Kız Kumu Plajı’na günün her saati bir saat kısıtlaması olmadan gidebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.